Η ολλανδική εταιρεία Soel Yachts, που ειδικεύεται στα φωτοβολταϊκά σκάφη, ανακοίνωσε τη νέα της γραμμή Soel Shuttle 14, που βρίσκεται υπό κατασκευή.
Το σκάφος αποτελεί μια διαφορετική εμπειρία για να πάει κανείς σε ένα πολυτελές θέρετρο ακόμη και όταν το σκάφος είναι κατασκευασμένο από βιώσιμα υλικά χωρίς εκπομπές ρύπων. Στην περίπτωση της Soel Yachts, η εταιρεία υπογραμμίζει ότι τα σκάφη της δεν βασίζονται σε ορυκτά καύσιμα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν ελάχιστο αντίκτυπο στις θάλασσες σε σύγκριση με τα παραδοσιακά σκάφη.
Τα συγκεκριμένα γιοτ χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά επισκεπτών σε πολυτελή θέρετρα. Δύο μοντέλα είναι υπό κατασκευή για ένα θέρετρο στα Μπόρα Μπόρα και μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 24 επιβάτες. Ωστόσο, το βασικό σχέδιο μπορεί να επεκταθεί και η εταιρεία αναφέρει ότι σχεδιάζει να παραδώσει διαφορετικά μεγέθη σε οποιονδήποτε προορισμό στον κόσμο.
Το εσωτερικό είναι επίσης προσαρμόσιμο. Μία επιλογή είναι οι πάγκοι και ο χώρος αποθήκευσης για να μεταφέρει κανείς τους επισκέπτες σε ένα θέρετρο αποτελεσματικά. Όσοι προβούν στην αγορά του σκάφους μπορεί να επιλέξουν μια πιο πολυτελή διάταξη καθισμάτων για να κάνουν τις ιδιωτικές περιηγήσεις πιο άνετες.
Τα Soel Shuttle 14 είναι βασισμένα στην ηλιακή ενέργεια και όχι στα ορυκτά καύσιμα, χρησιμοποιώντας τεχνολογία που η εταιρεία βελτιώνει εδώ και χρόνια.
«Οι πελάτες μας θέλουν να είναι αυτόνομοι και να μην βασίζονται πλέον στη διαθεσιμότητα ντίζελ και βενζίνης, ενώ πλησιάζουν ακόμη την απόδοση των συμβατικών σκαφών με κινητήρα», δήλωσε η Soel exec, Linda Brembs. Το Soel Shuttle 14 μπορεί να φτάσει τους 14 κόμβους.

Πηγή: insider.gr