Σύμφωνα με δημοσιεύματα της διεθνούς τεχνολογικής αγοράς, η σημερινή τεχνολογία ανάλυσης των δεδομένων βίντεο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψηφιακή επιτήρηση. Η πρόοδος στην τεχνολογία ανάλυσης βίντεο θα μπορούσε επίσης να επιτρέψει στις αρχές να εντοπίζουν ύποπτα αντικείμενα και να καταγράφουν αριθμούς πινακίδων. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να μετρήσει πόσοι άνθρωποι βρίσκονται σε μια παραλία και να αυξήσει την τουριστική ασφάλεια.

Στο μέλλον, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αναμένεται να γίνει σημείο υψηλής ζήτησης για έξυπνα συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων συστημάτων επιτήρησης πόλεων με δυνατότητα video analytics. Για παράδειγμα, το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ινδίας για 100 έξυπνες πόλεις, δημιουργεί μια τεράστια ευκαιρία, αφού εκτιμάται σε 50 δισεκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η δαπάνη για την τεχνολογία video analytics στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού θα ξεπεράσει πιθανόν την Αμερικανική και Ευρωπαϊκή αγορά μέχρι το 2020, λόγω της ταχείας επέκτασης των έξυπνων πόλεων στην περιοχή, κάτι που θα ενισχυθεί με τη βελτίωση των σχετικών υποδομών και του ευρέως διαθέσιμου Internet υψηλής ταχύτητας.

Η περιοχή Ασίας – Ειρηνικού θα μπορούσε να καταγράψει τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην αγορά video analytics, καθώς οι αρχές στην περιοχή παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον για την τεχνολογία του Διαδικτύου και την ενίσχυση των υποδομών για τη δημόσια ασφάλεια.

 

Για παράδειγμα, η Κίνα έχει ήδη επεκτείνει τη χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου μέσω βίντεο σε ορισμένες πόλεις, με τις αρχές να κάνουν χρήση video analytics στους δρόμους, στους σταθμούς του μετρό, στα αεροδρόμια και στα σημεία διέλευσης των συνόρων.