Η Sungrow, ο κορυφαίος παγκοσμίως πάροχος φωτοβολταϊκών μετατροπέων και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, ανακοίνωσε την προμήθεια της υπερσύγχρονη λύσης BESS (Battery Energy Storage Systems), του PowerTitan, για το έργο αποθήκευσης ενέργειας 800MWh στο Vilvoorde του Βελγίου. Το έργο θα αναπτυχθεί από την ENGIE, έναν διεθνή όμιλο ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς στον τομέα της ενέργειας.
Το σύστημα θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν εγκατασταθεί ποτέ στην Ευρώπη με ισχύ 200MW/800MWh και είναι το πρώτο έργο BESS στο Βέλγιο, στο οποίο θα προμηθεύσει τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας η Sungrow. Το έργο αυτό, το οποίο προβλέπεται να συνδεθεί με το δίκτυο το 2025, θα παρέχει ενέργεια σε έως και 96.000 νοικοκυριά. Η Sungrow θα προμηθεύσει συνολικά 320 μονάδες του πρωτοποριακού υδρόψυκτου συστήματος αποθήκευσης ενέργειας PowerTitan.

Το PowerTitan αποτελεί μια αποτελεσματική, ασφαλή και καινοτόμα λύση αποθήκευσης ενέργειας. Λόγω των συμπαγών διαστάσεων και κυρίως της έξυπνης σχεδίασης, το PowerTitan εξοικονομεί 50% του χρόνου εγκατάστασης. Επιπλέον, λόγω του σχήματος εγκατάστασης back-to-back (όλες οι προσβάσεις βρίσκονται στο εμπρόσθιο και πλαϊνό μέρος του συστήματος), το μικρό αποτύπωμα καθιστά το σύστημα ιδιαίτερα αποδοτικό για μεγάλες εγκαταστάσεις ESS. Η τεχνολογία υδρόψυξης εξασφαλίζει επίσης μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, καθώς προσφέρει ένα έξυπνο σύστημα ελέγχου της θερμοκρασίας, που διατηρεί τη μέγιστη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ των στοιχείων της μπαταρίας έως και τους δυόμισι βαθμούς Κελσίου. Όλα τα παραπάνω στοιχεία, παρέχουν βελτιστοποιημένο κόστος CAPEX και OPEX, οδηγώντας σε ένα επιτυχημένο και βιώσιμο από κάθε άποψη έργο.  
Ο Dr. James Li, Director ESS της Sungrow για την Ευρώπη δήλωσε σχετικά«Η Sungrow είναι στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσει αυτό το νέο έργο μαζί με την ENGIE και να παραδώσει το πρώτο μας έργο BESS στο Βέλγιο, ένα από τα πρώτα έργα αποθήκευσης αυτού του μεγέθους στην Ευρώπη. Η αποθήκευση ενέργειας βρίσκεται στο κέντρο της εξέλιξης ώστε να καταστεί δυνατή μια ασφαλής και καθαρή ενεργειακή μετάβαση. Στη Sungrow υποστηρίζουμε ένα καλύτερο, καθαρότερο μέλλον για όλους και παραμένουμε εστιασμένοι στο να χτίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον μαζί με τους εταίρους μας».
Η Sungrow πέτυχε αξιοσημείωτες αποστολές ESS το 2023 άνω των 10,5GWh παγκοσμίως, υποστηρίζοντας την υιοθέτηση συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μεγάλης κλίμακας. Με μια πλήρη γκάμα καινοτόμων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας και μηδενικά περιστατικά ασφαλείας, η Sungrow βρίσκεται στο δρόμο για να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην προμήθεια εξοπλισμού ESS και ολοκληρωμένων λύσεων συστημάτων ΑΠΕ.