Η Meraki Green Development, ελληνική αναπτυξιακή εταιρεία που επικεντρώνεται στην παροχή των καλύτερων τεχνολογικών λύσεων για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης, ανακοίνωσε τη στρατηγική της συνεργασία με την Solar Axis of Greece.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η συνεργασία θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας σε συνδυασμό με ηλιακή παραγωγή για την επίτευξη λειτουργιών έως και 24 ωρών από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
«Η Solar Axis, έχει μακροχρόνια παρουσία στην αγορά των ΑΠΕ στην Ελλάδα, δραστηριοποιείται στην εμπορία εξοπλισμού για φωτοβολταϊκά και υβριδικά συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως φωτοβολταϊκά πάνελ, αντιστροφείς, βάσεις στήριξης, συστήματα παρακολούθησης ηλιακής ενέργειας και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας», δήλωσε ο James McDougall, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Meraki Green Development, τονίζοντας: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με την Solar Axis, δεδομένου του ισχυρού ιστορικού της και της βαθιάς τεχνολογικής και αγοραίας κατανόησης».
«Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με τη Meraki Green Development για να είμαστε οι πρώτοι που θα ενεργοποιήσουμε την αγορά με τις τεχνολογίες αιχμής που φέρνει η εταιρεία στην Ελλάδα. Οι συνθήκες της αγοράς είναι κατάλληλες για αυτές τις τεχνολογίες και αποτελούν μια έγκαιρη ευκαιρία για να καταστεί δυνατή η σημαντική αποκέντρωση και η απαλλαγή από τον άνθρακα στην παραγωγή ενέργειας», δήλωσε ο κ. Βασίλης Πουλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Solar Axis.
Σχετικά με τη Meraki Green Development:
Η Meraki Green Development επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια στους τομείς της ενέργειας και της φιλοξενίας στην Ελλάδα. Συνεργάζεται αποκλειστικά με διεθνείς ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και ηγέτες της βιομηχανίας κλιματικής τεχνολογίας για την παροχή λύσεων παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, αποθήκευσης ενέργειας, πράσινων ηλεκτρογεννητριών υδρογόνου για τμήματα της αγοράς κοινής ωφέλειας, εμπορικά, βιομηχανικά και ξενοδοχειακά.