Ο ιταλικός φορέας εκμετάλλευσης του αγωγού φυσικού αερίου Snam SpA υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας με την κινεζική κρατική εταιρεία Grid International Development, στο πλαίσιο του ταξιδιού του Ιταλού υπουργού οικονομικών Giovanni Tria στην ασιατική χώρα.
Ο ιταλικός φορέας εκμετάλλευσης του αγωγού φυσικού αερίου Snam SpA υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας με την κινεζική State Grid International Development, στο πλαίσιο του ταξιδιού του Ιταλού υπουργού οικονομικών Giovanni Tria στην ασιατική χώρα.
Η Snam και η Grid International, μια μονάδα του μεγαλύτερου κινεζικού διανομέα, συμφώνησαν να εξετάσουν μια σειρά ευκαιριών στην Κίνα και αλλού, με έμφαση στη χρήση νέων τεχνολογιών για τη μείωση των εκπομπών, ανέφερε εκπρόσωπος της Snam σε δήλωσή του. Αυτά περιλαμβάνουν την κατασκευή εγκαταστάσεων βιοαερίου στην αγροτική Κίνα και τις πιθανές επιχειρήσεις στον τομέα της αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Πορτογαλία και την Αυστραλία, δηλαδή σε άλλες δύο χώρες όπου λειτουργεί η κρατική Grid.
Η ιταλική εταιρεία, η οποία ελέγχεται από την κρατική τράπεζα Cassa Depositi e Prestiti SpA, επικεντρώνεται υπό την καθοδήγηση του διευθύνοντος συμβούλου Marco Alvera, στην αύξηση της ευελιξίας του συστήματός της για την ανάπτυξη του ρόλου της Ιταλίας ως διόδου του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και επέκτασης στο εξωτερικό. Ηγείται ενός ομίλου που πλειοψήφισε στον διαγωνισμό για την ελληνική ΔΕΣΦΑ και κατέχει μερίδιο στον αγωγό TAP, ένα έργο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναμένεται το 2020 να αντλήσει το πρώτο φυσικό αέριο.

Πηγή: newmoney.gr