Στρατηγικές επενδύσεις σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ιαπωνία

Σύμφωνα με δημοσιεύμα του Bloomberg, το ταμείο κρατικών επενδύσεων της Σιγκαπούρης (GIC) θα ξεκινήσει συνεργασία με μια εταιρεία που δημιουργήθηκε από την Goldman Sachs Group Inc. για να πραγματοποιήσει τις πρώτες επενδύσεις του σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ιαπωνία.
Το αμοιβαίο κεφάλαιο, GIC Pte, θα γίνει στρατηγικός εταίρος της GS Renewable Holdings GK, της μητρικής εταιρείας της Japan Renewable Energy Corp. (JRE), σύμφωνα με δηλώσεις των εταιρειών την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017. Απο την άλλη πλευρά, οι όροι της συναλλαγής δεν κοινοποιήθηκαν.
Η JRE αναπτύσσει και εκμεταλλεύεται έργα ηλιακής και αιολικής ενέργειας, έργα βιομάζας καθώς και πολλά άλλα ενεργειακά έργα ανανεώσιμων πηγών στην Ιαπωνία.
Παράλληλα, λειτουργεί 34 σταθμούς παραγωγής ενέργειας με συνολική ισχύ περίπου 210 μεγαβάτ και έχει 170 μεγαβάτ νέων έργων υπό κατασκευή, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.
«Βλέπουμε την επένδυση της GIC ως απόδειξη των δυνατοτήτων της ιαπωνικής αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της στρατηγικής ανάπτυξης της JRE», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JRE, Kazuhiro Takeuchi.