Στην Ηλέκτωρ, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ στον τομέα περιβάλλοντος, «κλείδωσε» και επισήμως το μεγάλο project συνολικού ύψους 106 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) για τη μονάδα καύσης στην περιοχή των Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος ανταποκρίθηκε στην «πρόσκληση» του ΕΔΣΝΑ για υποβολή βελτιωμένης προσφοράς για το συγκεκριμένο έργο, με αποτέλεσμα την κατακύρωση του ανοικτού διαγωνισμού στην κοινοπραξία ΗΛΕΚΤΩΡ – ΑΡΣΗ.
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παραχώρηση της λειτουργίας της Εγκατάστασης Θερμικής Επεξεργασίας Επικινδύνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων (ΕΑΥΜ) και των προσομοιαζόντων με αυτά, που βρίσκεται στη θέση Χ.Υ.Τ.Α. Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής του Νομού Αττικής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο αντικείμενο του διαγωνισμού περιλαμβάνεται και όποια συντήρηση ή/ και αναβάθμιση απαιτηθεί κατά τον χρόνο της παραχώρησης, καθώς και η αναβάθμιση του αποτεφρωτήρα με προσθήκη συστήματος ενεργειακής αξιοποίησης, στο πλαίσιο των προσπαθειών του ΕΔΣΝΑ για στροφή προς την κυκλική οικονομία.
Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι ο ίδιος ο ανάδοχος.
Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι η κυρίαρχη στον τομέα της Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων (ΕΑΥΜ), Ηλέκτωρ, του ομίλου Ελλάκτωρ, έχει κατασκευάσει και διαχειρίζεται μέσω της Κοινοπραξίας Μίσθωσης Αποτεφρωτήρα ΗΛΕΚΤΩΡ – ΑΡΣΗ Α.Ε., τον μοναδικό στην Ελλάδα Αποτεφρωτήρα Επικίνδυνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων στον Χ.Υ.Τ.Α Άνω Λιοσίων, που λειτουργεί από το 2002, με την ΗΛΕΚΤΩΡ να συμμετέχει στην Κοινοπραξία με ποσοστό 70%.