Δουλειές στο Κουβέιτ, κλείνει η Asprofos Engineering, μπαίνοντας στη λίστα των προμηθευτών της Kuwait Oil Company (KOC) για την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου σε έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θυγατρική μελετητική εταιρία των ΕΛ.ΠΕ, πέρασε τη διαδικασία προεπιλογής της KOC που είχε προκηρύξει προκειμένου να εντάξει στο σχετικό μητρώο της εγκεκριμένους μελετητές για έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η Asprofos Engineering, πέτυχε αυτό που κατόρθωσαν μόλις άλλες 11 διεθνείς εταιρίες, δηλαδή να πληροί όλες τις προϋποθέσεις και τα καθορισμένα αυστηρά κριτήρια.
Η Asprofos είχε στρώσει το χαλί… για συνεργασία με τις κρατικές εταιρίες του Κουβέιτ,πριν από δύο χρόνια. Όταν τότε είχε εγγραφεί στον αντίστοιχο πίνακα της Kuwait National Petroleum Company (KNPC). Η τελευταία μαζί με την KOC ανήκουν στην Kuwait Petroleum Corporation. Πρόκειται για την κρατική εταιρία πετρελαίου της χώρας, η οποία έχει υπό τον έλεγχο της όλη τη δραστηριότητα των πετρελαιοειδών. Δηλαδή από την εξόρυξη, μέχρι τη διύλιση καθώς και την εμπορία πετρελαιοειδών.
Η Asprofos, μετά κι από αυτήν την εξέλιξη ενδυναμώνει και ισχυροποιεί τη διεθνή παρουσία της. Η θυγατρική των ΕΛΠΕ, είναι η μεγαλύτερη τεχνική και συμβουλευτική εταιρία στην Ελλάδα σε ενεργειακά και βιομηχανικά έργα, έχοντας μία εμπειρία άνω των 30 ετών κυρίως στην παροχή υψηλής ποιότητας εξειδικευμένων υπηρεσιών στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Το 2015 ο κύκλος εργασιών της εταιρίας ανήλθε στα 11,8 εκατ. ευρώ και ανάμεσα στα 130 έργα που έχει στο ενεργητικό της είναι η παροχή υπηρεσιών αδειοδοτήσεων και τεχνικού συμβούλου – μηχανικού στον αγωγό TAP, ο έλεγχος της λεπτομερούς μελέτης και επίβλεψης της κατασκευής της τρίτης δεξαμενής υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα.
Το 2016 η Asprofos κατάφερε και εγγράφηκε στην εταιρεία ADCO, δημόσια εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του πετρελαίου και αερίου. Η ελληνική εταιρία κρίθηκε ότι είναι ικανή να παράσχει μελέτες λεπτομερούς σχεδιασμού, σκοπιμότητας, βασικού σχεδιασμού – προχωρημένου βασικού σχεδιασμού (FEED), διεργασιών και τεχνικές μελέτες συμβούλου σε επίγειες εγκαταστάσεις καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες αγωγών πετρελαίου και αερίου σε επίγειες εγκαταστάσεις.
Εξάλλου, την ίδια χρονιά η Asprofos Engineering ανέλαβε και έργο βασικού σχεδιασμού και μελέτης σκοπιμότητας για την ενεργειακή αναβάθμιση μονάδας ατμοσφαιρικής διύλισης στο διυλιστήριο Jordan Petroleum Refinery Co. Ltd., στην Ιορδανία. Συμφωνία για παροχή ανάλογων υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου υπάρχει και με την κρατική εταιρία πετρελαίου στο Ιράν.