Στα 70 δολάρια διαμορφώνεται η τιμή του πετρελαίου Τετάρτη μετά από τη δημοσίευση στοιχείων που έδειξαν μια απροσδόκητη αύξηση στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που ενίσχυσε τις ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης εν μέσω της υγειονομικής κρίσης.
Η αγορά «έχει υποστεί κάποια πτωτική πίεση στις συναλλαγές νωρίς το πρωί μετά από μια έκθεση – έκπληξη για τα αποθέματα από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου», ανέφεραν οι αναλυτές της ING Economics σε σχετικό σημείωμα.
Ενώ η ζήτηση καυσίμων ανακάμπτει εν μέσω της θερινής περιόδου, οι προοπτικές της επηρεάζονται από την αύξηση των κρουσμάτων της παραλλαγής Δέλτα.
«Ο φόβος της μετάλλαξης Δέλτα έχει επηρεάζει σταθερά την αγορά πετρελαίου, έχοντας θέσει ένα μεγάλο ερωτηματικό για την πορεία της ανάκαμψης της ζήτησης», δήλωσε η Vandana Hari, ενεργειακή αναλύτρια στην Vanda Insights.
«Το αργό πετρέλαιο μπορεί να επιτύχει κάποια μέτρια κέρδη τις επόμενες ημέρες, αλλά είναι δύσκολο να δούμε τις τιμές να σημειώνουν μεγαλύτερη άνοδο σύντομα», δήλωσε.
Την Τετάρτη το μεσημέρι (12:02 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 68,05 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 1,26% και το Brent στα 70,25 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 1,50%.

Πηγή: insider.gr