Συμβόλαιο με την ιταλική Prysmian SpA υπέγραψε η διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Γαλλίας, RTE, για την προμήθεια των υποβρύχιων και υπέργειων καλωδιακών συστημάτων, που θα χρησιμοποιηθούν για τη διασύνδεση του υπεράκτιου αιολικού πάρκου, Noirmoutier, συνολικής ισχύος 496 μεγαβάτ.
Το αιολικό έργο έχει αναλάβει να κατασκευάσει η Les Eoliennes en Mer dIle dYeu et Noirmoutier, εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV) που έχει συσταθεί από τις Engie, EDP Renovaveis, Caisse des depots (CDC) και την ιαπωνική Sumitomo, η οποία προσχώρησε στο εταιρικό σχήμα στα τέλη του 2018, με μερίδιο 29,5%.
Με βάση την συμφωνία, συνολικής αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ, με την γαλλική εταιρεία RTE, η Prysmian αναλαμβάνει το σχεδιασμό, την προμήθεια, την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία, δύο υποβρύχιων καλωδίων τύπου HVAC 225 kV, τα οποία θα ξεκινούν από τον υποσταθμό του υπεράκτιου έργου και θα καταλήγουν στην παραλία La Barre-de-Monts. Επίσης, η συμφωνία προβλέπει την προμήθεια δύο καλωδίων τύπου HVAC 225 kV και τα οποία θα συνεχίζουν από την ακτή προς τον υποσταθμό στο Soullans.
Η παραγωγή των καλωδιακών συστημάτων θα γίνει στις υποδομές της Prysmian στην Φινλανδία, την Ιταλία και την Γαλλία, ενώ, η παράδοση και η θέση σε λειτουργία της σύνδεσης προγραμματίζεται για το 2023