Αύξηση μεγαλύτερη του αναμενομένου κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην περιοχή της Ευρωζώνης τον περασμένο Απρίλιο. Ειδικότερα, καταγράφηκε άνοδος 0,8% σε μηνιαία βάση και 39,9% σε ετήσια, κυρίως εξαιτίας του υπερδιπλασιασμού της παραγωγής διαρκών καταναλωτικών αγαθών σε σχέση με το προηγούμενο έτος
Σημειώνεται ότι η βιομηχανική παραγωγή κινήθηκε σε διάφορα επίπεδα ανάμεσα στις μεγάλες αγορές της Ευρωζώνης, καθώς τα προβλήματα επηρέασαν διαφορετικά την κάθε χώρα. Η Γερμανία επηρεάστηκε σοβαρά από την έλλειψη των ημιαγωγών, καταγράφοντας κάμψη της παραγωγής, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία –που είναι από τους ισχυρούς κλάδους της χώρας- έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα.
Αντίθετα, Ισπανία και Ιταλία κατέγραψαν άνοδο της παραγωγής, ενώ σταθερή παρέμεινε η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας. Η μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγής τον Απρίλιο έναντι του Μαρτίου σημειώθηκε στα διαρκή καταναλωτικά αγαθά, όπου αυξήθηκε 3,4% έναντι πτώσης 1,2% τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.
Σε ετήσια βάση, η αύξηση στην παραγωγή των διαρκών καταναλωτικών αγαθών διαμορφώθηκε στο 117,3% έναντι 34,5% τον Μάρτιο, με τα κεφαλαιουχικά αγαθά επίσης να αυξάνονται 65,4% σε ετήσια βάση και τα ενδιάμεσα αγαθά κατά 38,7%.