Ξεπερνά τα 42 εκατομμύρια ευρώ ο προϋπολογισμός των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας. Ειδικότερα, η διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εκτελεί έργα ύψους 9,7 εκατομμυρίων ευρώ με αντίστοιχες ενεργές εργολαβίες που περιλαμβάνουν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς και των τριών νομών.
Αντίστοιχα, η διεύθυνση Τεχνικών Έργων Αχαΐας προχωρά τις διαγωνιστικές διαδικασίες για έξι έργα, προϋπολογισμού 8,1 εκατομμυρίων ευρώ, που μεταξύ άλλων προβλέπουν παρεμβάσεις στους ποταμούς Πείρο, Παραπείρο, Λαρισό, Μεγανίτη, Φοίνικα και Σελινούντα.
Από την διεύθυνση Τεχνικών Έργων Ηλείας υλοποιήθηκαν τμηματικές παρεμβάσεις σε ποταμούς και χειμάρρους, στο πλαίσιο εργολαβίας, ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ στις 21 Μαρτίου δημοπρατείται το έργο για τον καθαρισμό, την συντήρηση και την αποκατάσταση αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς και χείμαρρους, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ.
Επίσης, στη φάση σύνταξης μελετών βρίσκεται ένα ακόμη αντιπλημμυρικό έργο, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ. Ακόμη, αντιπλημμυρικά έργα ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ έχουν δρομολογηθεί από τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων Αιτωλοακαρνανίας.
Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε ότι «ο καθαρισμός και η διαμόρφωση των κοιτών και πρανών των ποταμών και χειμάρρων σε όλη την Περιφέρεια, είναι στις προτεραιότητές μας, αφού στόχος μας είναι να προστατέψουμε κατοικημένες περιοχές, γεωργικές εκτάσεις, κτηνοτροφικές μονάδες και βιομηχανικές ζώνες».