Μετά από 2 μήνες σκληρής εργασίας το πρώτο πανευρωπαϊκά Εκπαιδευτικό Πάρκο Ανακύκλωσης έφτασε στην ολοκλήρωσή του και τελέστηκαν τα εγκαίνια με τεράστια επιτυχία παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου και προσωπικοτήτων κύρους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Εγκαινιάστηκε ένας υπερσύγχρονος χώρος που γεννήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχείου Αγίων Αναργύρων–Καματερού ανακαινίζοντας παλαιά κτίρια – προ του 1955 – που δεν ανήκαν στον Δήμο και βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση.
Όλα αυτά έγιναν μετά από άψογη συνεργασία του Δήμου μας με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση. Δυο μήνες μαζί μέρα και νύχτα η εξοντωτική δουλειά και το μεράκι έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.
Ο χώρος ήδη γεμίζει καθημερινά από τις χαρούμενες φωνές των μαθητών που τον επισκέπτονται είτε με τα σχολεία είτε με τις οικογένειες τους, μαθαίνουν για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση, διασκεδάζουν και συμμετέχουν στον διαγωνισμό Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.
Για αυτό το λόγο θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τα στελέχη και τους εργαζόμενους της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για την άψογη συνεργασία που είχαμε και να τους υποσχεθώ ότι θα συνεχίσω να είμαι δίπλα τους και σε οτιδήποτε άλλο χρειαστούν για τη συνέχεια του πρωτοποριακού αυτού εγχειρήματος που έχει ως στόχο να ενισχύσει την περιβαλλοντική εκπαίδευση και συνείδηση των νέων ανθρώπων, καθώς και στο να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Γράφει ο Γιάννης Ελαιοτριβάρης – Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερο.

Πηγή: www.energia.gr