Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τρίτη φορά παγκοσμίως, στην έκθεση “ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΕΚΟ 2018”, θα παρουσιάστει το ΜΙΝΙ Electric Concept, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής ΜΙΝΙ που θα λανσαριστεί το 2019, αποτελώντας για την βρετανική μάρκα μια εξελιγμένη πρόταση για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης.  
Η αυτοκινητοβιομηχανία που αξιοποίησε πριν από περίπου έξι δεκαετίες την ιδέα του Αλεκ Ισιγόνη για τη μορφή του μικρού τριδύμου αυτοκίνητου, ανακοίνωσε ότι η άμεση απόκριση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, η ακρίβεια της ανάρτησης και η χρήση αεροδυναμικών βοηθημάτων είναι μερικά από τα σημαντικότερα στοιχεία της νέας πρότασης. Το όχημα μηδενικών ρύπων, προορίζεται για τη καθημερινή μετακίνηση στη πόλη και στα προάστια.
Έχουν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια από τότε που η MINI έκανε ένα σημαντικό βήμα με το MINI E και έθεσε τις βάσεις στο BMW Group για την εξέλιξη λύσεων ηλεκτροκίνησης σε επίπεδο παραγωγής. Το MINI E που αποκαλύφθηκε το 2008 ήταν το πρώτο, πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο του BMW Group που οδήγησαν ιδιώτες σε πραγματικές, καθημερινές συνθήκες, κατά τη διάρκεια δοκιμής ευρείας κλίμακας.
Πάνω από 600 αυτοκίνητα MINI E, άρχισαν να λειτουργούν σε όλο τον κόσμο για λόγους έρευνας. Όλα αυτά βοήθησαν να συγκεντρωθούν ζωτικές πληροφορίες για τη χρήση των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων και αυτή η γνώση, στη συνέχεια ενσωματώθηκε στο BMW i3.
Το πρώτο μοντέλο παραγωγής της βρετανικής μάρκας με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2017 με τη μορφή του MINI Cooper S E Countryman ALL4. Η νέα έκδοση του μοντέλου υλοποιεί την ηλεκτροκίνηση μηδενικών ρύπων για πρώτη φορά. Το πλήρως ηλεκτρικό MINI Electric Concept αντιπροσωπεύει τη συνέχεια αυτής της παράδοσης. Στο μέλλον, όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα MINI θα επισημαίνονται με τo λογότυπο “MINI Electric”.
Μία εξαγωνική μάσκα και στρογγυλοί προβολείς κάνουν το MINI Electric Concept άμεσα αναγνωρίσιμο από μπροστά. Η μάσκα και οι προβολείς έχουν ανανεωθεί σχεδιαστικά. Καθώς το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης απαιτεί ελάχιστο αέρα ψύξης, η μάσκα είναι κλειστή προς όφελος της αεροδυναμικής. Οι συνήθεις αεραγωγοί στο εμπρός σπόιλερ έχουν σφραγιστεί.
Τα αεροδυναμικά ένθετα κατασκευάζονται με διαδικασία τρισδιάστατης εκτύπωσης. Τα καλύμματα των εμπρός ‘αεραγωγών’ έχουν επίσης κατασκευαστεί με μία μέθοδο 3D εκτύπωσης. Αυτά τα δύο στοιχεία δίνουν έμφαση στο ελαφρύ βάρος και το μοντέρνο χαρακτήρα του MINI Electric Concept, ενώ ταυτόχρονα απεικονίζουν τις ευκαιρίες που προσφέρει η 3D εκτύπωση στην παραγωγή λειτουργικών σχεδιαστικών στοιχείων για στυλ και εξατομίκευση.
Η έκθεση “ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΕΚΟ 2018”, θα πραγματοποιηθεί, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού (αίθουσα ξιφασκίας), από τις 10 – 18 Νοεμβρίου 2018.