Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση της ενεργειακής αγοράς, διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα την Τετάρτη 21 Ιουλίου και ώρα 10:00 π.μ.
Κατά την Ημερίδα θα γίνει αναλυτική παρουσίαση από την Αρχή και από τους αρμόδιους φορείς/Διαχειριστές του προτεινόμενου «οδικού χάρτη» μεταρρυθμίσεων στις εγχώριες χονδρεμπορικές αγορές ηλεκτρικής ενέργειας, θέτοντας τα ακριβή χρονικά ορόσημα για την υλοποίησή τους.
Σκοπός της εν λόγω ολιστικής προσέγγισης είναι η περαιτέρω βελτίωση για την εύρυθμη λειτουργία των αγορών του Μοντέλου Στόχου (Target Model) προς όφελος των καταναλωτών και της εθνικής οικονομίας. Θα παρουσιαστεί, επίσης, ο σχεδιασμός και οι βασικές υποθέσεις για την αξιολόγηση επάρκειας πόρων σε εθνικό επίπεδο (National Resource Adequacy Assessment), η οποία αποτελεί τη βάση για τη δρομολόγηση Μηχανισμών Ισχύος, είτε Strategic Reserve, είτε Capacity Renumeration Mechanism, καθώς και για την επικαιροποίηση του ΕΣΕΚ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους εκπροσώπους των Συμμετεχόντων στις ενεργειακές αγορές, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν και να θέσουν σχετικά ερωτήματα.
  1. Το πρόγραμμα της ημερίδας
  2. Οι εγγραφές