Πτωτικά κινείται η διεθνής τιμή του πετρελαίου καθώς σε πολλά μέρη του κόσμου οι οικονομίες συνεχίζουν να ανακάμπτουν αλλά η άνοδος της αγοράς  απειλείται από την ασθενέστερη ζήτηση καυσίμων. 
Την Τετάρτη, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) κατέγραψε μία ακόμη αύξηση της ζήτησης, αν και η ανάκαμψη αντισταθμίστηκε από την αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου. Η ζήτηση βενζίνης εξακολουθεί να είναι κατά περίπου ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα κάτω από τα επίπεδα του περασμένου έτους.
Ως προς την πορεία της οικονομίας εν μέσω της πανδημίας, σε πολλά μέρη του κόσμου η δραστηριότητα επανέρχεται σταδιακά. Η βιομηχανική δραστηριότητα της Γερμανίας σημείωσε άνοδο τον Ιούνιο, όπως και η κατασκευαστική δραστηριότητα στην Κίνα.
Οι αυστηροί περιορισμοί κατά τους προηγούμενους μήνες βοήθησαν στη μείωση του αριθμού των καθημερινών κρουσμάτων και ορισμένες οικονομίες έχουν ξανανοίξει σε μεγάλο βαθμό.
Ωστόσο, πολλά μέρη των ΗΠΑ έχουν προσπαθήσει να επιστρέψουν στο «φυσιολογικό» χωρίς να έχουν καταφέρει να ελέγξουν τον ιό. 
Ο ιός συνεχίζει επίσης να εξαπλώνεται στην Ινδία και τη Βραζιλία, μεταξύ άλλων περιοχών του κόσμου, αλλά, από την άλλη, η απότομη πτώση της παραγωγής πετρελαίου έχει ενισχύσει την αγορά.
«Αντί της εξισορρόπησης προσφοράς και ζήτησης στα 100 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, η αγορά είναι τώρα “ισορροπημένη” σε επίπεδο που είναι κατά 10% μειωμένο. Η αγορά πετρελαίου έχει πλέον φτάσει σε μια νέα ισορροπία προς τα κάτω», εκτιμά η Rystad Energy.
Αλλά ακόμη και αν η αγορά πετρελαίου βρίσκεται τεχνικά σε έλλειμμα, εξακολουθεί να υπάρχει πλεόνασμα αποθέματος ενώ ενεργή παραμένει η απειλή μιας άλλης ύφεσης λόγω του COVID-19. Ο IEA παρουσίασε την τελευταία βραχυπρόθεσμη ενεργειακή προοπτική, στην οποία αναθεώρησε την εκτίμησή για τη ζήτηση βενζίνης.
Όπως εκτιμά, η κατανάλωση βενζίνης το 2020 μειώνεται κατά 2,1 βαρέλια την ημέρα σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, μια εκτίμηση ελαφρώς βελτιωμένη από εκείνη του Ιουνίου η οποία έκανε λόγο για 2,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Την Πέμπτη το μεσημέρι (12.31 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 40,74 δολάρια καταγράφοντας πτώση 0,49% και το μπρεντ στα 43,26 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,12%.

Πηγή: insider.gr