Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης στις 5 Νοεμβρίου εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου το πρακτικό για την ανάδειξη οριστικού αναδόχου εργολάβου του έργου «Αξιοποίηση τμήματος του Γεωθερμικού Πεδίου Αρίστηνου – Κατασκευή θερμικού σταθμού και δικτύων τηλεθέρμανσης αγροτικών θερμοκηπίων εγκαταστάσεων και κτιρίων» στη Δ.Ε. Τραϊανούπολης, προϋπολογισμού 6.262.868 ευρώ.
Μετά την έλευση δέκα ημερών, όπως ορίζει ο νόμος, θα προχωρήσουν στην υπογραφή της σύμβασης και θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του γεωθερμικού δικτύου 18,5 χλμ για την τροφοδοσία με ζεστό νερό όλων των επιχειρήσεων –βιοτεχνιών που θα στηθούν.
Στο μεταξύ, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συνεχίζει να διακρίνεται στον ενεργειακό τομέα από Ευρωπαίους και όχι μόνο ερευνητές, μηχανικούς, μελετητές και φορείς, σε τομείς της επιστήμης και τεχνολογίας, ενισχύοντας το δυναμικό δικτύωσης ιδιαίτερα σε ΑΠΕ και ΕΞΕ .
Σήμερα, το πρωί, στις 8.45 π.μ. κλιμάκιο του ΧΜ ΕΟΧ αποτελούμενο από τον πρώην Πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα και Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών της Νορβηγίας, Sjur Larsen στελέχη της Πρεσβείας, στελέχη του FMO, του Εθνικού Σημείου Επαφής και του ΚΑΠΕ επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελο Λαμπάκη κι αμέσως μετά έγινε παρουσίαση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Ιωάννη Φαλέκα και συζήτηση στην αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου με θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στον Δήμο Αλεξανδρούπολης μέσα από Ευρωπαϊκά και διακρατικά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ)». Εκεί, παρουσιάστηκαν λεπτομερώς οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε δημοτικά κτίρια με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μετατροπή τους σε αυτόνομα ενεργειακά.
Στη συνέχεια, το κλιμάκιο συνοδευόμενο από τους κ.κ. Φαλέκα και Αντώνη Βαμβακερό, πρώην Πρόεδρο του Πολυκοινωνικού, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Πολυκοινωνικού και του Ζ΄ Παιδικού Σταθμού, όπου ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο του ΚΕΠΑΚΥ, Χρήστο Γερακόπουλο και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τις προαναφερθείσες παρεμβάσεις.

Γράφει η Μαρία Αμπατζή – Πηγή: ypaithros.gr