Την αναστολή της παραγωγής στις μονάδες που διαθέτει στη Βρετανία, έως τις 20 Απριλίου, ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία Aston Martin, ως αναγκαστικό μέτρο για να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού.
Η πολυτελής βρετανική μάρκα δήλωσε ότι η επιδημία αύξησε τους κινδύνους για την οικονομική της απόδοση το 2020, καθώς μόνο το ένα τρίτο του παγκόσμιου δικτύου αντιπροσώπων της λειτουργεί σήμερα.
Η Aston Martin, διαθέτει δύο εργοστάσια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το εργοστάσιό στη πόλη Gaydon στην Αγγλία κατασκευάζει τα παραδοσιακά σπορ αυτοκίνητα, ενώ το εργοστάσιο στη πόλη St Athan στην Ουαλία, κατασκευάζει το νέο DBX SUV της εταιρείας. Πρόκειται για το πρώτο SUV της μάρκας, από το οποίο προσδοκούσε να αυξήσει τα κέρδη της.
Η Aston Martin εισέρχεται στη λίστα των αυτοκινητοβιομηχανιών Bentley, Vauxhall, Mini, RollsRoyce, Nissan, Jaguar Land Rover, Toyota και Honda, που σταμάτησαν την παραγωγή οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω της πανδημίας. Η Ford έχει επίσης σταματήσει την παραγωγή κινητήρων στο εργοστάσιο της Ουαλία