Περισσότεροι οι σταθμοί φόρτισης στη Δανία από τα βενζινάδικα [video]

Έρευνα της Danish Energy Association δείχνει ότι η Δανία έχει τώρα περισσότερους σταθμούς ηλεκτρικής φόρτισης από ότι βενζινάδικα, για την ακρίβεια μόλις 2 περισσότερους.

Η Γερμανική εταιρία Ε.ON είναι ο μεγαλύτερος πάροχος στην Δανία μετά την στρατηγική κίνηση αγοράς 770 σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης το 2013 από την χρεωκοπημένη Αμερικανική εταιρία Better Place.

H E.ON έχει πρόσφατα λανσάρει και μία εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας η οποία επιτρέπει τη χρήση του κνητού τηλεφώνου κατά τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

 

Το παράδοξο όμως με την Δανία είναι ότι παρόλο την ανάπτυξη υποδομών σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα οι προπτικές να πιάσει την Νορβηγία στην υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης μοιάζουν ακόμα μικρές, καθώς οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων στην χώρα κατάρρευσαν μόλις σταμάτησαν οι επιδοτήσεις από την κυβέρνηση της Δανίας.

Ενδεικτικά μέχρι στιγμής στην Δανία το 2017 έχουν πουληθεί συνολικά 182 ηλεκτρικά οχήματα, ενώ το 2015 4605.

Αν και η ηλεκτροκίνηση μελλοντικά θα επικρατήσει η κυβέρνηση της Δανίας φαίνεται ότι δεν υπολόγισε σωστά την προσπάθεια μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση και τώρα με διάφορες πολιτικές προσαπθεί να κάνει την μετάβαση πιο ομαλή και οι πολλοί σταθμοί ηλεκτρικής φόρτισης να γίνουν πιο σχετικοί και να αυξηθεί η χρήση τους. 


Πηγή: www.autonomous.gr