Η Βοώτης ΑΕ, πρωτοπόρος στην καινοτομία και την τεχνολογία στον τομέα της ενέργειας, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή της νέας μας λύσης τηλεχειρισμού και τηλεδιαχείρισης, η οποία συμμορφώνεται πλήρως με τις προδιαγραφές του ΔΕΔΔΗΕ.
Η πιλοτική εφαρμογή της λύσης αυτής, πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα φωτοβολταϊκά πάρκα που διαχειρίζεται η εταιρεία μακροχρόνια. Η επιλογή αυτού του πάρκου δεν ήταν τυχαία, καθώς η σταθερή του λειτουργία και η προηγούμενη εμπειρία της εταιρείας με τη διαχείρισή του προσέφεραν το ιδανικό περιβάλλον για να δοκιμάσει την καινοτόμο τεχνολογία της.
Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής φάσης, η εξειδικευμένη ομάδα της Βοώτης ΑΕ, παρακολουθούσε συνεχώς το σύστημα, διεξάγοντας λεπτομερείς ελέγχους και αξιολογήσεις. Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά, αποδεικνύοντας ότι η λύση λειτουργεί σωστά και ομαλά.
Η λύση της εταιρείας αναπτύχθηκε για να καλύψει πλήρως τις απαιτήσεις του νόμου 5106/2024, ο οποίος απαιτεί την εγκατάσταση συστημάτων τηλεποπτείας και τηλεδιαχείρισης σε σταθμούς παραγωγής ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ. Η Βοώτης ΑΕ είναι έτοιμη να εφαρμόσει τη λύση της σε όλους τους πελάτες της, εξασφαλίζοντας απόλυτη συμμόρφωση και βέλτιστη λειτουργία των εγκαταστάσεών τους.
Η επιτυχία της πιλοτικής εφαρμογής αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής της εταιρείας για συνεχή καινοτομία και ποιότητα. Η Βοώτης ΑΕ, επενδύει συνεχώς στην έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, διασφαλίζοντας ότι οι λύσεις της είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τόσο τις τρέχουσες όσο και τις μελλοντικές ανάγκες της αγοράς.