Ο έξυπνος φορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων Fronius Wattpilot απέσπασε το βραβείο German Innovation Award 2023 στην κατηγορία “Excellence in Business to Consumer”, έχοντας εντυπωσιάσει την κριτική επιτροπή με τα βιώσιμα χαρακτηριστικά του, τη φιλική προς τον χρήστη εγκατάσταση και την υπέροχη σχεδίαση του.
Το German Innovation Award βραβεύει από το 2018 προϊόντα και καινοτομίες που έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν καλύτερα το μέλλον μας και να βελτιώσουν τον τρόπο που ζούμε, και χωρίζεται σε δύο κύριες κατηγορίες—“Excellence in Business to Business” και “Excellence in Business to Consumer”— και  στη δεύτερη κατηγορία ο έξυπνος φορτιστής Fronius Wattpilot πραγματικά εντυπωσίασε το πάνελ, παίρνοντας το Χρυσό βραβείο ως αναγνώριση των εξαιρετικών καινοτομιών του.
Το πάνελ εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη που προσφέρει καθώς και για το future-proof σχεδιασμό του. Εκτίμησαν ιδιαίτερα ότι το προϊόν παρέχει μια μακροπρόθεσμη οικονομικά αποδοτική λύση φόρτισης για τους πελάτες, με επιλογές χρήσης της πλεονάζουσας ενέργειας από το δικό τους Φ/Β σύστημα για την φόρτιση του οχήματος ή και την παραμετροποίηση του συστήματος ώστε να φορτίζει όταν οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας είναι φθηνότερες.
Έκαναν επίσης ιδιαίτερη αναφορά στον σχεδιασμό του προϊόντος και στην φιλικότητα του προς το χρήστη. «Το προϊόν είναι συμπαγές, εύκολο στη χρήση και βολικό. Έχει μοντέρνο και ελκυστικό σχεδιασμό και συνδυάζεται άψογα με πολλά διαφορετικά αρχιτεκτονικά στυλ».
Επαίνεσαν επίσης τη Fronius για την ανάπτυξη δύο παραλλαγών του προϊόντος—Fronius Wattpilot Home και Fronius Wattpilot Go—που δίνουν στους πελάτες μεγαλύτερη ευελιξία στη φόρτιση και τη λειτουργία των ηλεκτρικών τους οχημάτων.
Σύμφωνα με τα λόγια του πάνελ: «Το γεγονός ότι ο κατασκευαστής με το μοντέλο Fronius Wattpilot GO προσφέρει επίσης μια λύση ενός φορητού φορτιστή που μπορείς να τον πάρεις παντού μαζί σου είναι μια πολύ ωραία δυνατότητα, η οποία δίνει στους πελάτες μεγαλύτερη ευελιξία και ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να στραφούν στη χρήση ενός ηλεκτρικού οχήματος».