Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων ιδιοκατανάλωσης (Net Billing) σε υποστατικά της Jumbo Trading Ltd από την εταιρεία Suntechnics Ltd, θυγατρική του Ομίλου Green Energy.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια σημαντική συνεργασία που ξεκίνησε το 2021, της οποίας η συνολική εγκατεστημένη ισχύ θα φτάνει τα 2.8MWp. Το έργο, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση αφορούσε στην εγκατάσταση και σύνδεση φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 1.34MWp εντός του 2021, ενώ η δεύτερη φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2022, κατόπιν εξασφάλισης και όλων των απαιτούμενων αδειών και θα αφορά τα υπόλοιπα 1.46MWp.
Το τρίτο και τελευταίο έργο, της πρώτης φάσης της συμφωνίας, υλοποιήθηκε στις αποθήκες της Jumbo Trading Ltd στη Λάρνακα. Στο υποστατικό εγκαταστάθηκαν φωτοβολταϊκά πάνελ της εταιρείας Hanwha Q Cells, μετατροπέας Huawei και βάση στήριξης από την εταιρεία Alumil
Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία του εξοπλισμού που εγκαταστάθηκε διασφαλίζεται η βέλτιστη μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική με την παραγόμενη ενέργεια να τροφοδοτεί τις ηλεκτρικές ανάγκες του υποστατικού και με την περίσσεια ενέργεια να εξάγεται στο δίκτυο και να πιστώνεται στο λογαριασμό του πελάτη σύμφωνα με το κόστος αποφυγής.
Η ετήσια παραγωγή του Φ/Β συστήματος αναμένεται να φτάσει τις 80850kWh. Με το σχέδιο ιδιοκατανάλωσης Net Billing, ο πελάτης διασφαλίζει τη σημαντική μείωση στην κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας από το δίκτυο της Α.Η.Κ., πετυχαίνοντας έτσι σημαντική εξοικονόμηση στους λογαριασμούς και συμμετέχει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.
Πιο συγκεκριμένα, με τη λειτουργία αυτού του φωτοβολταϊκού συστήματος, ο πελάτης θα επωφεληθεί σημαντικής εξοικονόμησης στις εκπομπές του Διοξειδίου του Άνθρακα (CO₂), της τάξεως των 58 τόνων ετησίως για τους οποίους θα χρειάζονταν 2652 δέντρα να τους απορροφήσουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Suntechnics Ltd, ως ηγέτης στον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων, έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τη μελέτη, προμήθεια, εγκατάσταση, διαχείριση και συντήρηση όλων των υποστατικών της εταιρείας Jumbo Trading Ltd. 
Η συνολική παραγωγή των συστημάτων που εγκαταστάθηκαν εντός του 2021 αναμένεται να ξεπεράσει τις 2019MWh ετησίως. Με την ολοκλήρωση των έργων σε όλα τα υποστατικά του πελάτη, η συνολική παραγωγή των συστημάτων αναμένεται να ξεπεράσει τις 4238MWh ετησίως, αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί στο 80.07% των ετήσιων καταναλώσεων των υποστατικών της Jumbo Trading Ltd.