Η Siemens και η Bentley Systems ανακοίνωσαν μία κοινή λύση τεχνολογίας και υπηρεσιών, που αποτελείται από τις συμπληρωματικές τους προτάσεις με στόχο την επιτάχυνση της ψηφιοποίησης των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και την παροχή έξυπνων αναλύσεων με μια σειρά καινοτόμων προτάσεων καθώς και λύσεων διαχείρισης υπηρεσιών.
Η νέα υπηρεσία που θα φιλοξενείται στο ανοικτό IoT λειτουργικό σύστημα της Siemens που βασίζεται στο cloud, MindSphere, θα συνδυάζει τις προηγμένες δυνατότητες του λογισμικού της Bentley για την αποδοτικότητα των πόρων και την αλληλοσυμπληρούμενη τεχνογνωσία και υπηρεσίες της Siemens για να ενισχύσει τους ιδιοκτήτες σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να επωφεληθούν πλήρως από την ψηφιοποίηση, η οποία βοηθάει στη βελτίωση των λειτουργιών συντήρησης και στον σχεδιασμό.   
Η λύση Asset Performance Management (APM) της Siemens αποτελεί μέρος του χαρτοφυλακίου ψηφιακών λύσεων της εταιρείας, το Omnivise και καλύπτει ολόκληρο τον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των στροβίλων καύσης και ατμού καθώς και σχετικών γεννητριών, αντλιών, κινητήρων, μετασχηματιστών, βαλβίδων, διακοπτών και άλλου εξοπλισμού που επηρεάζει την αξιοπιστία και την απόδοση του σταθμού.
Χρησιμοποιώντας έξυπνα μοντέλα που βασίζονται σε προγνωστικές αναλύσεις, η λύση λαμβάνει δεδομένα από πολλαπλές πηγές, εφαρμόζει κύρια και αναλυτική εξειδίκευση και στη συνέχεια ενσωματώνεται άψογα σε ήδη υπάρχον σύστημα του πελάτη, Computerized Maintenance Management System (CMMS)/Enterprise Asset Management (EAM), για να βελτιώσει τον σχεδιασμό συντήρησης, να μειώσει τις διακοπές και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα του ανθρώπινου δυναμικού.  
Οι λύσεις υπηρεσιών APM προσαρμόζονται στις μοναδικές ανάγκες του κάθε οργανισμού, με βάση μεταβλητούς παράγοντες, όπως η διαμόρφωση των εγκαταστάσεων, οι διαθέσιμοι πόροι των εγκαταστάσεων, η εξειδίκευση του εξοπλισμού καθώς και οι λειτουργίες των εγκαταστάσεων και η στρατηγική συντήρησης.
Το εύρος των επιλογών κυμαίνεται από εγκατάσταση στο χώρο ή σε φιλοξενία στο MindSphere που βασίζεται στο cloud, μέχρι την ετοιμοπαράδοτη εγκατάσταση των APM – ολοκληρωμένες με τα Siemens asset models – στην APM ως υπηρεσία με μια πλήρως ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης υπηρεσιών που έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί εξ αποστάσεως από εμπειρογνώμονες στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Siemens.
Η Laura Anderson, επικεφαλής της επιχειρησιακής μονάδας Power Generation Services Controls & Digitalization της Siemens δήλωσε: «Η λύση APM για σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι η απόδειξη για τα οφέλη που προσφέρει αυτή η στρατηγική συμμαχία στους πελάτες μας. Συνδυάζοντας την αποδεδειγμένη και αλληλοσυμπληρούμενη τεχνογνωσία της Siemens και της Bentley, αυτή η καινοτόμα πρόταση θα βοηθήσει τους πελάτες μας στη διαχείριση του κόστους, στη βελτίωση της αξιοπιστίας και στην αύξηση της απόδοσης και της διαθεσιμότητας των υποδομών τους για θερμική ενέργεια».  
Ο Greg Bentley, Διευθύνων Σύμβουλος της Bentley, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρέχουμε, στην περίπτωση αυτή για τους ιδιοκτήτες σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, επιχειρησιακά πλεονεκτήματα που έγιναν μοναδικά δυνατά από τη συνεργασία μας με τη Siemens για τη μόχλευση IoT και ψηφιακά δίδυμα απόδοσης. Στην πραγματικότητα, προχωρούμε μαζί στην APM για τη μοντελοποίηση των επιδόσεων των πόρων-όπου οι τεχνολογίες μηχανικής μας (ET) συνθέτουν την αξία των τεχνολογιών πληροφορικής και λειτουργιών (OT)».
Η APM για τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας συνδυάζει τις προηγμένες δυνατότητες λογισμικού της Bentley και την τεχνογνωσία της Siemens στον τομέα αυτό και στη βιομηχανία.