Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, συμμετείχε ως χορηγός στο φετινό Εlectric Vehicle Conference, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου.
Η εταιρεία παρουσίασε τις λύσεις της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και συγκεκριμένα τους προηγμένους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων που βρίσκουν απόλυτη εφαρμογή σε διαφόρων ειδών κτίρια. 
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο Γιώργος Χατζηδάκης, Home & Distribution Offer Manager της Schneider Electric για Ελλάδα και Κύπρο παρουσίασε τους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων EVlink της εταιρείας, οι οποίοι διαθέτουν περισσότερα από 100.000 σημεία φόρτισης σε 45 χώρες του κόσμου.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στους επίτοιχους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων EVlink Wallbox και ΕVlink Smart Wallbox που προσφέρουν εύκολη τοποθέτηση, διαχείριση ενέργειας και απλό προγραμματισμό καθώς και στον επιδαπέδιο φορτιστή EVlink Parking, που είναι ιδανικός για μεγάλους χώρους και πάρκινγκ.

Ακόμη, ο κος Χατζηδάκης μίλησε για το Σύστημα Διαχείρισης και Παρακολούθησης Φόρτισης EV Load Management που προσφέρει έξυπνο έλεγχο του δικτύου φόρτισης. Παρέχει διανομή της ισχύος ανάμεσα στους φορτιστές με ευέλικτο και έξυπνο τρόπο αλλά και εξισορρόπηση ανάμεσα στην ισχύ του κτιρίου και αυτή των φορτιστών, επιτυγχάνοντας μέγιστη απόδοση. Δίνει επίσης δυνατότητα ελέγχου πρόσβασης στους φορτιστές και απομακρυσμένης επίβλεψης, σε συνδυασμό με ένα εύκολο λογισμικό για τον προγραμματισμό του συστήματος.
Το Electric Vehicle Conference 2021, πραγματοποιήθηκε για 2η χρονιά από τη Boussias σε συνέχεια του εξαιρετικά επιτυχημένου ψηφιακού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε το 2020. Στο συνέδριο αναδείχθηκαν τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών οχημάτων που θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα στο προσεχές μέλλον, ενώ εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ελληνικής κυβέρνησης ανέλυσαν το πρόγραμμα επιδοτήσεων και φορολογικών απαλλαγών που συνδέονται με την ηλεκτροκίνηση.