Η Siemens και η Atos, ανακοίνωσαν την επέκταση της Συμφωνίας Πελατειακών Σχέσεων στο πλαίσιο της στρατηγικής τους συνεργασίας, η οποία ξεκίνησε το 2011.
Η συμφωνία στοχεύει στην επιτάχυνση των ψηφιακών στόχων της Siemens στους τομείς του εκσυγχρονισμού και της ψηφιοποίησης υπηρεσιών, τον ψηφιακό, cloud μετασχηματισμό που βασίζεται σε δεδομένα και την κυβερνοασφάλεια.
Η επέκταση της συμφωνίας εντάσσεται στο πλαίσιο συμφωνιών 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, συνολικά για πέντε χρόνια, που υπογράφηκαν ξεχωριστά με τη Siemens AG, τη Siemens Energy AG και τη Siemens Healthineers AG και περιλαμβάνουν τις υπάρχουσες υπηρεσίες καθώς και νέα εγχειρήματα.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Atos θα επενδύσει επίσης στην καινοτομία και στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό, ώστε να προωθήσει σημαντικά θέματα καινοτομίας για τη Siemens.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε και ενισχύουμε τη μακροχρόνια συνεργασία μας με την Atos μέσα από αυτήν τη νέα  συμφωνία-πλαίσιο εταιρικής σχέσης για να επιταχύνουμε τον μετασχηματισμό μας και να υποστηρίξουμε τους ψηφιακούς στρατηγικούς στόχους μας», δήλωσε η Hanna Hennig, CIO της Siemens AG.
«Για να υποστηρίξει τις διαφορετικές απαιτήσεις της Siemens σε όλες τις επιχειρήσεις της, η Atos θα παρέχει στη Siemens τις καλύτερες ψηφιακές και ολοκληρωμένες λύσεις στην κατηγορία, όπως Ψηφιακούς Χώρους Εργασίας, εκσυγχρονισμό Εφαρμογών, πλήρη αξιοποίηση της νέας πλατφόρμας υβριδικού cloud της Atos, Ψηφιακές Πλατφόρμες και από-άκρη-σε-άκρη Ενσωμάτωση και Ασφάλεια. Η Atos θα αναπτύξει επίσης ένα καινοτόμο μοντέλο που βασίζεται σε δεδομένα, επιτρέποντας την περαιτέρω αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Μηχανικής Μάθησης (Machine Learning, δήλωσε ο Eric Grall, COO της Atos.
Η Siemens και η Atos ανακοίνωσαν επίσης την επέκταση της Παγκόσμιας Συμμαχίας τους πέρα από την τεχνολογική συνεργασία για να φέρουν από κοινού τις κοινές ψηφιακές λύσεις τους στην αγορά.
Αυτή η νέα κοινή πρωτοβουλία για τη μετάβαση στην αγορά θα αξιοποιήσει τις υπάρχουσες αμοιβαίες ψηφιακές επενδύσεις 330 εκατομμυρίων ευρώ και θα υποστηρίξει σημαντικά τις φιλοδοξίες ψηφιακής ανάπτυξης της κάθε εταιρείας.
Κατά την επόμενη πενταετία, αναμένονται σημαντικές επιπλέον κοινές πωλήσεις από αυτήν την πρωτοβουλία.
«Θα συνεχίσουμε να συνδυάζουμε τη δύναμη και την τεχνογνωσία και των δύο εταιρειών για να προσφέρουμε καινοτόμες ψηφιακές λύσεις στους πελάτες μας και να αξιοποιήσουμε περαιτέρω ευκαιρίες πωλήσεων», δήλωσε ο Roland Busch, Αναπληρωτής CEO της Siemens AG.
«Είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της Siemens για τα επόμενα πέντε χρόνια και που επεκτείνουμε τη μοναδική μακροχρόνια στρατηγική Συμμαχία μας προς μια νέα κοινή πρωτοβουλία ανάπτυξης», δήλωσε o Elie Girard, CEO της Atos. «Αυτό ταιριάζει απόλυτα με τη στρατηγική ατζέντα της Atos προς ένα πιο ασφαλές και απαλλαγμένο από άνθρακα ψηφιακό μέλλον για τους πελάτες της».