Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) λανσάρει την νέα εταιρική του ιστοσελίδα. Η νέα ιστοσελίδα σηματοδοτεί την επερχόμενη είσοδο του έργου στη λειτουργική του φάση, καθώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την έναρξη της μεταφοράς φυσικού αερίου από το κοίτασμα Shah Deniz II της Κασπίας Θάλασσας προς την Ευρώπη.
Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο Luca Schieppati, Διευθύνων Σύμβουλος του TAP, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη νέα μας ιστοσελίδα, για την ευρύτητα της πληροφορίας που παράσχει στους shippers (χρήστες συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου) και στις τοπικές κοινότητες, καθώς και σε ενδιαφερόμενους από όλον τον κόσμο που παρακολουθούν το ταξίδι μας εδώ και πολλά χρόνια. Πιστεύουμε ότι η νέα μας ιστοσελίδα θα προσφέρει στους επισκέπτες χρήσιμες πληροφορίες, καθώς κατευθυνόμαστε σταδιακά προς τη λειτουργική φάση του έργου, ως διαχειριστής συστήματος μεταφοράς (Transmission System OperatorTSO)».
Από την πλευρά του, ο Vugar Veysalov, Επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων του ΤΑΡ, πρόσθεσε: « Η καινούρια μας ιστοσελίδα διαθέτει σύγχρονη σχεδίαση, είναι φιλική στο χρήστη και χαρίζει εύκολη εμπειρία πλοήγησης, ενώ παραμένει σταθερή στις αξίες του brand μας. Καθώς ο ΤΑΡ ετοιμάζεται να μεταφέρει τις πρώτες ποσότητες αερίου στην Ευρώπη, έχει σημασία να συνεχίσουμε να παράσχουμε ακριβείς και αξιόπιστες πληροφορίες σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη – σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Από την πρώτη στιγμή επενδύσαμε στο διαφανή, ενεργητικό και εποικοδομητικό διάλογο με τα ενδιαφερόμενα μέρη, και προσβλέπουμε ότι η νέα μας εταιρική ιστοσελίδα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί αυτού του είδους την προσέγγιση στην επικοινωνία μας και κατά τις επόμενες δεκαετίες».
Η ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας είναι διαθέσιμη στο www.tap-ag.gr
  1. Η νέα εταιρική ιστοσελίδα του TAP παρέχει στους shippers αερίου μεγάλο εύρος πληροφοριακού υλικού, όπως: πώς μπορεί κανείς να γίνει shipper του ΤΑΡτα προϊόντα δυναμικότητας που προσφέρει ο ΤΑΡτη διαδικασία δέσμευσης δυναμικότηταςτις απαιτήσεις διαφάνειας, καθώς και έναν υπολογιστή τιμολόγησης που προσομοιάζει την εκτίμηση τιμολόγησης για τη μεταφορά αερίου από ένα σημείο εισόδου προς ένα σημείο εξόδου του ΤΑΡ, εντός συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.
  2. Η εκτεταμένη ενότητα που είναι αφιερωμένη στη βιωσιμότητα αναφέρεται στις δεσμεύσεις του ΤΑΡ σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντοςτην ενίσχυση των μέσων βιοπορισμού, τη συμβολή στην επίτευξη των Στόχων του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξητην επένδυση σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά προγράμματα, και την τήρηση διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων σχετικά με την ποιότητα, την υγεία, την ασφάλεια και το περιβάλλον.
  3. Η ασφάλεια αποτελεί βασική αξία του ΤΑΡ, για αυτό και οι κάτοικοι των περιοχών πλησίον του αγωγού μπορούν επίσης να βρουν χρήσιμες πληροφορίες για τις δραστηριότητες που επιτρέπονται γύρω από τον αγωγό, τις γραμμές επικοινωνίες που πρέπει να καλέσουν πριν ξεκινήσουν εργασίες, καθώς και τι θα πρέπει να κάνουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Η ιστοσελίδα, τέλος, καλύπτει και μία σειρά άλλων θεμάτων, όπως αναλυτικές και ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τo ιστορικό της κατασκευής του έργου· τη σημασία του ως μέρους του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου· τη λειτουργία και συντήρηση της υποδομής· καθώς και τα οφέλη που προσέφερε ο ΤΑΡ στις φιλοξενούσες τον αγωγό χώρες και τοπικές κοινότητες καθ’ όλη την πορεία του.
Η νέα ιστοσελίδα του ΤΑΡ θα ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα με νέα, ιστορίες από τις φιλοξενούσες χώρες, βίντεο, φωτογραφίες, καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες και συνοδευτικό υλικό.