H Αυστριακή εταιρία Fronius, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας για πάνω από 75 χρόνια, παρουσιάζει την νέα γενιά μετατροπέων Fronius TAURO ECO 50.0 – 100.0-3-P, η οποία εισάγει καινοτομίες και θέτει νέα standards στην αγορά των μετατροπέων μεγάλης ισχύος.
Διαθέσιμος σε κατηγορίες ισχύος 50kW και 100kW, ο Fronius TAURO υπόσχεται κορυφαίες αποδόσεις και αξιοπιστία υπό ακραίες συνθήκες λειτουργίας, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους BOS στην κατασκευή του φ/β έργου καθώς και του λειτουργικού κόστους OPEX στην διάρκεια ζωής του φ/β.
Τα πλεονεκτήματα:
Ευφυής αρχιτεκτονική του hardware
Ο Fronius TAURO αποτελείται από δύο «χώρους», την περιοχή των συνδέσεων DC και AC και την περιοχή των Power Modules. Όλο το hardware κάθε Power Module είναι κατασκευασμένο σε ένα περιστροφικά αποσπώμενο monoblock των 50kW, το οποίο έχει βάρος μόλις περίπου 20kg.
Αποτέλεσμα αυτού του επαναστατικού σχεδιασμού είναι ότι για πρώτη φορά σε έναν Inverter 100kW+, το service μπορεί να γίνει από έναν μόνο τεχνικό και χωρίς να χρειαστεί να αφαιρεθούν καλώδια DC και AC για να βγει και να ξανατοποθετηθεί ολόκληρος ο Inverter.

Μείωση του κόστους BOS στην κατασκευή του φ/β έργου – Centralized σχεδιασμός
Ο Fronius TAURO ECO 50.0 – 100.0-3-P εισάγει τον centralized σχεδιασμό των φ/β έργων. Με τα νέα δεδομένα των φ/β πλαισίων μεγάλης ισχύος, ο centralized σχεδιασμός αποτελεί τον καλύτερο σχεδιασμό σε ένα φ/β έργο, καθώς μειώνει σημαντικά το κόστος των καλωδίων και κάνει πολύ πιο εύκολη την διαχείριση της κατασκευής και της συντήρησής του έργου.
Ένα φ/β έργο των 500kW μπορεί πλέον επί παραδείγματι να κατασκευαστεί εξ’ ολοκλήρου με καλώδια αλουμινίου 95mm², αντί για δύσχρηστα καλώδια αλουμινίου μεγάλης διατομής 150-240mm², που χρησιμοποιούνται αυτή την στιγμή με τον decentralized σχεδιασμό. Η δε εξοικονόμηση σε κόστος καλωδίων από τον παραπάνω συνδυασμό φτάνει ενδεικτικά στα επίπεδα των 2000€-3000€ σε ένα φ/β έργο ισχύος 500kW.

Διπλό μπροστινό τοίχωμα – Αντοχή σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες
Ο Fronius TAURO έχει διπλό μπροστινό τοίχωμα στο σασί του για έξτρα προστασία από τις εξωτερικές συνθήκες και ακόμα μεγαλύτερη αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες λειτουργίας. Η κλάση προστασίας IP66 των ηλεκτρονικών, καθώς και οι κορυφαίας αντοχής ανεμιστήρες με IP68 εγγυώνται την αξιοπιστία του Inverter στο πέρασμα των χρόνων ακόμα και υπό τις πιο ακραίες συνθήκες λειτουργίας.

Επαναστατικό service – Μεγάλη μείωση του κόσστους λειτουργίας OPEX του φ/β έργου
Χάρη στον ευφυή σχεδιασμό του Hardware ο Fronius TAURO αποτελείται από Power Modules των 50kW. Το Power Module είναι ένα monoblock κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε ο χειρισμός του να είναι απλός και φιλικός προς τον χρήστη.
Έχει χειρολαβή και μεντεσέδες, ώστε να περιστρέφεται για να αφαιρείται και να ξανατοποθετείται πολύ εύκολα σε περίπτωση αποκατάστασης βλάβης, χωρίς να αφαιρούνται καλώδια DC και AC και χωρίς να πρέπει να αλλαχτεί ολόκληρος ο inverter.
Για πρώτη φορά στην κατηγορία των string inverter 100kW+, ένας inverter προσφέρει την δυνατότητα για service από έναν μόνο τεχνικό. Αυτό συνεπάγεται πολύ μεγάλη μείωση στο κόστος εργασίας, αλλά και στο κόστος ανταλλακτικών, καθώς σε περίπτωση βλάβης, μετά το πέρας της εργοστασιακής εγγύησης, χρεώνεται μόνο το ανταλλακτικό Power Module και όχι ολόκληρος ο μετατροπέας.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Fronius Hellas στο τηλέφωνο: 210 28 47 500 ή στο email: pv-[email protected]