Η EcoVadis απένειμε για άλλη μια φορά στον Όμιλο Wilo ένα πλατινένιο μετάλλιο για την πιστή δέσμευσή του στις εφαρμόσιμες πρακτικές βιωσιμότητας. Η Wilo έλαβε το υψηλότερο βραβείο του οργανισμού αξιολόγησης για τρίτη συνεχή χρονιά. Επιπλέον, ο πολυεθνικός τεχνολογικός όμιλος συμπεριλήφθηκε φέτος στην κατηγορία «Outstanding». Λιγότερο από 1% των 130.000 εταιρειών που αξιολογήθηκαν από την EcoVadis επιτυγχάνουν ένα τόσο εξαιρετικό αποτέλεσμα.
«Οι αξιολογήσεις της EcoVadis δείχνουν ότι η Wilo είναι εδώ και καιρό από τους πρωτοπόρους όσον αφορά τη βιωσιμότητα», δήλωσε ο Oliver Hermes, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Wilo. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που όχι μόνο βραβευτήκαμε ως πλατινένιοι φέτος, αλλά ανήκουμε ακόμη και στην κατηγορία “Outstanding“».
Η αξιολόγηση της EcoVadis ανέδειξε τους ιδιαίτερα συγκεκριμένους και φιλόδοξους στόχους βιωσιμότητας της Wilo, οι οποίοι βασίζονται στη νέα, γενική στρατηγική βιωσιμότητας με τον τίτλο «Creating | Δημιουργία, Caring | Φροντίδα, Connecting | Σύνδεση». «Η ποιότητα αυτής της ολιστικής στρατηγικής σε επίπεδο Ομίλου – η κινητήρια δύναμη πίσω από την καθημερινή μας εργασία – προφανώς έχει επίσης θετικό αντίκτυπο στη βαθμολογία EcoVadis», συνεχίζει ο κ. Hermes.
Όπως και στο παρελθόν, η Wilo σημείωσε εξαιρετική βαθμολογία στην περιβαλλοντική κατηγορία. «Η πρόοδος που σημειώθηκε στην εφαρμογή της φιλόδοξης στρατηγικής μας για το κλίμα είχε ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο εδώ», δήλωσε ο Georg Weber, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και CTO του Ομίλου Wilo. Η Wilo πέτυχε επίσης εξαιρετική βαθμολογία στην κατηγορία «Εργασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα». «Σαφείς στόχοι, η εφαρμογή ολοκληρωμένων μέτρων και η απόδειξη εξωτερικών ελέγχων σχετικά με την εύλογη αμοιβή και τη συμμόρφωση με τα πρότυπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα», παρατηρεί ο Weber.
Η EcoVadis είναι ένας από τους πιο γνωστούς οργανισμούς αξιολόγησης βιωσιμότητας παγκοσμίως. Οι αξιολογήσεις βασίζονται σε κριτήρια όπως η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, οι συνθήκες εργασίας, η δεοντολογία και οι βιώσιμες πρακτικές προμήθειας. Οι εταιρείες παγκοσμίως χρησιμοποιούν τις αξιολογήσεις EcoVadis για να διασφαλίσουν ότι οι ίδιες, οι προμηθευτές τους και οι συνεργάτες τους ενεργούν με βιώσιμο τρόπο.
«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και, ως οικογενειακή επιχείρηση, επικεντρωνόμαστε στον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο των δράσεών μας», σημειώνει ο κ. Hermes. Μόλις πρόσφατα, ο Όμιλος Wilo ονομάστηκε «Europe’s Climate Leader 2024» από τους Financial Times και τη Statista. «Η εξαιρετική βαθμολογία από την EcoVadis δείχνει για άλλη μια φορά ότι κάνουμε πραγματικά τη διαφορά και η Wilo έχει βιώσιμο αντίκτυπο!»