Την ανακάλυψη μεγάλης ποσότητας φυσικού αερίου στην Ερυθρά Θάλασσα, επιβεβαίωσε, την Πέμπτη 14 Μαρτίου, ο υπουργός Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων της Σαουδικής Αραβίας, Χαλίντ Αλ Φαλίχ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Σαουδαραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η είδηση, ο Υπουργός επεσήμανε ότι ο κρατικός ενεργειακός κολοσσός, Saudi Aramco, θα εντείνει τις δραστηριότητες εξερεύνησης τα επόμενα δύο χρόνια, αφού πρώτα επιβεβαιώσει τα στοιχεία από τη μελέτη σκοπιμότητας του έργου.
Ο κ. Αλ Φαλίχ δεν προέβη σε εκτιμήσεις αναφορικά με το ύψος των ποσοτήτων φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε στην περιοχή, ωστόσο, εξήγησε ότι οι πετρελαϊκοί σχηματισμοί στην Ερυθρά Θάλασσα είναι μικροί και δαπανηροί για παραγωγή, με το κόστος να υπολογίζεται στα μεταξύ 30-40 δολάρια, από τη στιγμή που οι ενεργειακοί αυτοί πόροι εντοπίζονται σε μεγάλα θαλάσσια βάθη που κυμαίνονται μεταξύ 1.200 και 1.500 μέτρων.
Ο Σαουδάραβας Υπουργός πρόσθεσε ότι η Saudi Aramco σκοπεύει να επενδύσει στην Νότια Αφρική, την οποία θα χρησιμοποιήσει ως πλατφόρμα για να εισέλθει στην αφρικανική ήπειρο, η οποία, όπως τόνισε «κομίζει ελπιδοφόρες επενδυτικές ευκαιρίες».
Την ίδια ώρα, ο κ. Αλ Φαλίχ ανέφερε, επίσης, ότι η προσπάθεια εξαγορών στην οποία έχει αποδυθεί η Saudi Aramco σε παγκόσμια κλίμακα, συνεχίζονται σε περιοχές που χαρακτηρίζονται ως υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος, όπως είναι η Ρωσία, η Ινδία, το Πακιστάν και η Ινδονησία, επιπλέον των έργων υγροποίησης αερίου στις ΗΠΑ.