Με παρουσίαση του κ. Κυριάκου Ρωτίδη, Δ/ντή Τομέα Ρομποτικής & Συστημάτων Κίνησης, η ΑΒΒ Ελλάδος συμμετείχε στην ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσαν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανιών και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019
Η εκδήλωση με θέμα “Industry 4.0: Βήματα και τεχνολογίες για την ταχεία προσαρμογή των επιχειρήσεων” πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ. με τη συμμετοχή εκπροσώπων σημαντικών εταιρειών, οι οποίοι ανέλυσαν θέματα που κινήθηκαν γύρω από τις προκλήσεις που θέτει ο ψηφιακός μετασχηματισμός για τις σύγχρονες επιχειρήσεις. 
Ειδικότερα, ο κ. Ρωτίδης, στην παρουσίασή του με θέμα «Ψηφιοποίηση – δημιουργώντας προστιθέμενη αξία», αναφέρθηκε στην πορεία του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ελλάδα, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι η ψηφιοποίηση είναι το κλειδί για να το έξυπνο εργοστάσιο του μέλλοντος.
Μίλησε για τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Ελληνικές βιομηχανίες και τη συμβολή που θα μπορούσαν να έχουν σε αυτό συγκεκριμένες λύσεις Industry 4.0, όπως η συνδεσιμότητα μεταξύ των συσκευών, καθώς και η καταγραφή, συλλογή και ανάλυση των δεδομένων τους (big data).
Επιπλέον αναφέρθηκε σε τεχνολογίες που συνδυάζουν την υπολογιστική ισχύ των μηχανημάτων με τη νοημοσύνη του ανθρώπου, όπως η χρήση ρομποτικών συστημάτων με συνεργατική προσέγγιση προς τον άνθρωπο (cobots) ή η εκπαίδευση και ο προγραμματισμός μηχανών για τη δρομολόγηση διεργασιών βάσει συγκεκριμένων αναγκών (machine learning).
Επικεντρώθηκε στους δείκτες που επηρεάζονται θετικά με την ψηφιοποίηση, αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο που οι συνεργασίες με εξειδικευμένες εταιρίες στον κλάδο της βιομηχανίας, όπως η ABB, μπορούν να διαδραματίσουν στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και στην εξασφάλιση εξυπνότερων και αποδοτικότερων διεργασιών, ώστε η ευκαιρία της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης να μην χαθεί.