Το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ, ένα διακεκριμένο αμερικανικό μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, γνωστό για τη δέσμευσή του στην ακαδημαϊκή αριστεία και την κοινωνική υπευθυνότητα, και η ENGAIA, ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα των λύσεων ανανεώσιμης ενέργειας, ανακοινώνουν με υπερηφάνεια μία από τις πρωτοποριακές συμφωνίες εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού στην Ελλάδα. Αυτή η καινοτόμος συνεργασία υπογραμμίζει τη δέσμευση τόσο του ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ όσο και της ENGAIA στην προώθηση της οικολογικής καινοτομίας και στη δημιουργία βιώσιμων πρακτικών.
Η συμφωνία αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων με συνολική ισχύ 2,2MW, που θα επιτρέψουν στο ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ να μειώσει σημαντικά το ανθρακικό του αποτύπωμα, ενώ παράλληλα θα προωθήσει τη χρήση καθαρής, ανανεώσιμης ενέργειας. Αυτή η πρωτοβουλία δεν είναι μόνο ένα σημαντικό βήμα προς την περιβαλλοντική διαχείριση, αλλά και μια απόδειξη της διορατικής προσέγγισης και των δύο οργανισμών.
Οικολογικά Οφέλη και Καινοτομία
Με την υιοθέτηση του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού, το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ και η ENGAIA δημιουργούν ένα πρότυπο για άλλους φορείς και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Αυτό επιτρέπει στο ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ να παράγει ανανεώσιμη ενέργεια εκτός του χώρου του και να αντισταθμίζει την κατανάλωση ενέργειας, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Η εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας δείχνει ένα κοινό όραμα για ένα πιο πράσινο μέλλον και υπογραμμίζει τη σημασία των βιώσιμων ενεργειακών πρακτικών στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Δηλώσεις
«Το ίδρυμά μας είναι αφοσιωμένο στο να ηγηθεί στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο Δρ. Πάνος Βλάχος, Πρόεδρος του ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ. «Η συνεργασία με την ENGAIA μας επιτρέπει να μειώσουμε σημαντικά το ανθρακικό μας αποτύπωμα. Αυτό το έργο ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις αξίες μας για καινοτομία, βιωσιμότητα και κοινωνική υπευθυνότητα. Είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή μιας τόσο σημαντικής πρωτοβουλίας».
Ο κ. Αλέξανδρος Γιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της ENGAIA, πρόσθεσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ σε αυτό το πρωτοποριακό έργο εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού. Αυτή η συμφωνία δεν αντιπροσωπεύει μόνο μια σημαντική πρόοδο στην υιοθέτηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα, αλλά και την αφοσίωσή μας στη βιωσιμότητα και την κοινωνική υπευθυνότητα. Πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα εμπνεύσει και άλλους οργανισμούς να ακολουθήσουν καινοτόμες ενεργειακές λύσεις και να συμβάλουν σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον».
Σχετικά με το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ
Το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ είναι ένα διακεκριμένο αμερικανικό μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, με μακρά και ιστορική πορεία 138 ετών. Με έμφαση στην προώθηση της καινοτομίας, της βιωσιμότητας, της αριστείας, της συμπερίληψης και της κοινωνικής υπευθυνότητας, το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ στοχεύει να εξοπλίσει τους μαθητές του με τη γνώση και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων του αύριο.
Σχετικά με την ENGAIA
Η ENGAIA είναι μία από τις παλαιότερες και πιο διακεκριμένες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα, αφοσιωμένη στην παροχή καινοτόμων και βιώσιμων ενεργειακών λύσεων. Με μια πλούσια ιστορία στην προώθηση της υιοθέτησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στην περιβαλλοντική διαχείριση, η ENGAIA συνεχίζει να ηγείται στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής και φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών.