Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ έφτασαν τις 190.000 μονάδες τον Αύγουστο, ξεπερνώντας σχεδόν τις συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα το 2017. Για σχεδόν τρία χρόνια οι διαδοχικές μηνιαίες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων σημειώνουν άνοδο, σύμφωνα με στοιχεία των κατασκευαστών.
Η Καλιφόρνια είναι το επίκεντρο αυτής της αλματώδους ανάπτυξης. Η πολιτεία ήταν ανέκαθεν πρώτη στις ΗΠΑ στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά τον Αύγουστο, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα άγγιξαν για πρώτη φορά μερίδιο 10% στις πωλήσεις νέων οχημάτων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Συμμαχίας Κατασκευαστών Αυτοκινήτων. Ενδεικτικά, το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων σε ολόκληρες τις ΗΠΑ είναι μόλις 1,66%.
Όσον αφορά τις πωλήσεις σε απόλυτους αριθμούς, η Καλιφόρνια και πάλι κυριαρχεί στην αγορά των ΗΠΑ, με 23.710 πωλήσεις τον Αύγουστο. Ενδεικτικά, η πολιτεία της Φλόριντα που βρέθηκε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, σημείωσε 3,887 πωλήσεις.
Όσον αφορά τους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, η Tesla ήταν πρώτη με τεράστια διαφορά. Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα την Καλιφόρνια πώλησε περισσότερα οχήματα από οποιαδήποτε άλλη, αντιπροσωπεύοντας το 47% όλων των πωλήσεων στις ΗΠΑ.
Η Toyota, η Chevrolet, η Honda και η Nissan ήταν πολύ πίσω στις συνολικές πωλήσεις. Ειδικότερα, το Μοντέλο 3 της Tesla ήταν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις υψηλότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2018, και το πέμπτο σε πωλήσεις κατηγορίας σεντάν συνολικά.

Πηγή: naftemporiki.gr