Schneider Electric, παγκόσμιος ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοινώνει τις τελευταίες βελτιώσεις στο Zeigo Activate, μέρος της εμβληματικής διαδικτυακής πλατφόρμας SaaS για την απανθρακοποίηση.
Το Zeigo Activate Lite επαναπροσδιορίζει την προσέγγιση της μείωσης των εκπομπών ρύπων. Το λογισμικό προσφέρει μια σειρά από χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να δημιουργούν ένα baseline επίπεδο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, να θέτουν έναν μετρήσιμο στόχο απανθρακοποίησης, να υπολογίζουν τις τρέχουσες εκπομπές Scope 1 και 2, χρησιμοποιώντας άμεσα διαθέσιμα ενεργειακά δεδομένα και να συνδέονται με παρόχους λύσεων που μπορούν να βοηθήσουν, τόσο στους στόχους εξηλεκτρισμού και χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όσο και στους στόχους αποδοτικότητας. Αυτή η έκδοση διατίθεται δωρεάν για τους νέους χρήστες του λογισμικού, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση για προσβασιμότητα και βιωσιμότητα για οργανισμούς όλων των μεγεθών και τμημάτων της αγοράς.
Οι μεγάλες εταιρείες μπορούν, επίσης, να προωθήσουν το Zeigo Activate Lite εντός της αλυσίδας αξίας τους. Ενθαρρύνοντας τους προμηθευτές, τους συνεργάτες και λοιπούς εταίρους εντός των οικοσυστημάτων τους να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Zeigo Activate Lite, οι εταιρείες μπορούν να αντιμετωπίσουν τις εκπομπές Scope 3 και να κατανοήσουν καλύτερα την προέλευση των εκπομπών τους. Το νέο περιβάλλον χρήστη και ο σχεδιασμός καθιστούν ευκολότερο από ποτέ για τις εταιρείες όλων των μεγεθών να ξεκινήσουν το ταξίδι τους για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και να σημειώσουν πρόοδο ως προς τους στόχους τους.
Πρόσθετα βασικά χαρακτηριστικά της νέας δωρεάν έκδοσης περιλαμβάνουν:
  1. Πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό που καθοδηγεί τους χρήστες σχετικά με τα βήματα απανθρακοποίησης.
  2. Σύνδεση με ένα ισχυρό δίκτυο παρόχων λύσεων στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να σημειώσουν μεγαλύτερη πρόοδο προς την επίτευξη των στόχων τους.
Το λογισμικό Ζeigo Activate έχει σχεδιαστεί για εύκολη χρήση ανεξαρτήτως του επιπέδου γνώσης και εμπειρίας. Ενώ η δωρεάν έκδοση παρέχει ένα ισχυρό σύνολο εργαλείων, οι εταιρείες μπορούν επίσης να επιλέξουν την έκδοση Pro του Zeigo Activate, με συνδρομή και πρόσθετα χαρακτηριστικά και οφέλη, όπως απλουστευμένα εργαλεία εισαγωγής δεδομένων, εργαλεία αναφοράς (λήψη PDF και Excel), υπολογισμό εκπομπών Scope 3 στην κατηγορία των αγοραζόμενων αγαθών και υπηρεσιών, προσαρμοσμένες προτάσεις δράσεων, συγκριτική αξιολόγηση, απεριόριστους χρήστες και δυνατότητα για πολλαπλές τοποθεσίες.
«Σε έναν κόσμο, όπου η μείωση των εκπομπών καθοδηγείται όλο και περισσότερο από τη νομοθεσία, τη συμμόρφωση και τη ζήτηση των πελατών, το Zeigo Activate Lite αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο για τις επιχειρήσεις στο ταξίδι τους προς την απανθρακοποίηση», δήλωσε η Laura Eve, VP, SaaS Sustainability Solutions, της Schneider Electric Sustainability Business. «Ο σχεδιασμός της πλατφόρμας, την καθιστά το πρώτο βήμα προς τον υπολογισμό και τη μείωση των εκπομπών, με τρόπο απλό και αποτελεσματικό. Η ομάδα της Zeigo προσκαλεί όλες τις εταιρείες να επωφεληθούν από το νέο Zeigo Activate Lite και να συμμετάσχουν στο κίνημα προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον».
Το Zeigo είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από ειδικούς σε θέματα βιωσιμότητας για να απλοποιήσει και να επιταχύνει τις δράσεις απανθρακοποίησης για εταιρείες όλων των μεγεθών. Το Zeigo συμπληρώνει τις υφιστάμενες συμβουλευτικές υπηρεσίες βιωσιμότητας της Schneider Electric και το αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο ψηφιακών λύσεων. Με έμφαση στην απλοποίηση της πολύπλοκης διαδικασίας της απανθρακοποίησης, το Zeigo δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο της χρήσης ενέργειας και να μειώσουν τις εκπομπές τους.
«Το Zeigo Activate Lite είναι μια σημαντική πρόοδος για τις εταιρείες που εισέρχονται στο χώρο της απανθρακοποίησης. Η διαδικτυακή πλατφόρμα παρέχει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων, συμπεριλαμβανομένων, του υπολογισμού των εκπομπών Scope 1 και 2, της πρόσβασης σε παρόχους λύσεων και της δυνατότητας καθορισμού στόχων απανθρακοποίησης. Η προσφορά αυτή δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να κάνουν απτά βήματα προς τη μείωση των περιβαλλοντικών τους επιπτώσεων», σχολίασε η Amy Cravens, Research Manager ESG Management and Reporting Technologies, IDC.
Το Environment + Energy Leader αναγνώρισε το Zeigo ως νικητή του βραβείου Product – Software & Cloud Award 2024 και υπογραμμίζει τη δέσμευση της Schneider Electric στη βιώσιμη ανάπτυξη.