Η Porsche 911, που πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από πενήντα χρόνια, έχει γίνει σημείο αναφοράς – είναι ένα από τα πιο δυνατά και γρήγορα αυτοκίνητα αλλά και η πιο αναγνωρίσιμη Porsche.
Στο πλαίσιο της χρυσής 50ής επετείου του εμβληματικού αυτού μοντέλου, η Porsche δημιούργησε μια ειδική περιορισμένη έκδοση του νεότερου μοντέλου 911 σε χρυσό χρώμα. Οι λάτρεις των αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να ρίξουν μια πρώτη ματιά στο νέο μοντέλο με τη βοήθεια των ρομπότ της ABB, στην αποκλειστική παρουσίαση της Porsche στη Γερμανία.

Θαυμαστές του συγκεκριμένου μοντέλου από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου μπορούν να δουν διαδικτυακά το αγαπημένο τους αυτοκίνητο μέσω μιας μοναδικής, διαδραστικής εμπειρίας κατά την οποία οι ίδιοι ελέγχουν δύο ρομπότ ABB IRB 4600s εξοπλισμένα με κάμερα. Έχοντας μπει σε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ο διαδικτυακός χρήστης μπορεί να κατευθύνει τα ρομπότ και να “κινηθεί” γύρω από το αυτοκίνητο, αλλά και να τοποθετήσει με ακρίβεια τις κάμερες βλέποντας έτσι το αυτοκίνητο από σχεδόν οποιαδήποτε γωνία.
Ειδικοί της Porsche και της ABB συνεργάστηκαν για τη δημιουργία αυτής της τεχνικά απαιτητικής έκθεσης που προϋπέθετε τον συντονισμό του ελέγχου κίνησης δύο ρομπότ με έξι άξονες κίνησης, εφοδιασμένων με κάμερες κινούμενες σε δύο επιπλέον άξονες. Τα ρομπότ, τα οποία έχουν ύψος περίπου δύο μέτρων και δυνατότητα έκτασης επίσης δύο μέτρων, χρησιμοποιούνται συνήθως σε διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές.

Η ομάδα έργου χρησιμοποίησε το λογισμικό εικονικής προσομοίωσης RobotStudio της ABB για την απεικόνιση όλων των δυνατών κινήσεων που θα μπορούσαν να κάνουν τα ρομπότ, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές ανάλογα με τις ανάγκες πριν την εγκατάσταση, με σκοπό να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των φυσικών ρομπότ. Αυτό επιτρέπει στους επισκέπτες να εκμεταλλευτούν τη μεγάλη δυνατότητα έκτασης του IRB 4600 για να δουν ολόκληρο το αυτοκίνητο από όλες τις πιθανές γωνίες, αποτρέποντας παράλληλα τις συγκρούσεις μεταξύ των δύο ρομπότ ή με το όχημα.

Επειδή τα ρομπότ πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή λειτουργία όλο το εικοσιτετράωρο, η έκθεση υποστηρίζεται επίσης από την πλατφόρμα ABB Ability Connected Services, η οποία παρακολουθεί την κατάσταση και την απόδοση των ρομπότ και ειδοποιεί προληπτικά τους χειριστές για συνθήκες που ενδέχεται να οδηγήσουν σε διακοπή λειτουργίας, πριν συμβεί πράγματι το πρόβλημα.
Η έκθεση διάρκειας ενός μήνα ξεκίνησε στις 8 Ιουνίου 2017 και θα πραγματοποιηθεί σε ένα ειδικά διαμορφωμένο γυάλινο κουτί μπροστά από το Μουσείο της Porsche, στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.