Η Meraki Green Development, μια ελληνική εταιρεία ανάπτυξης που επικεντρώνεται στην παροχή των καλύτερων τεχνολογικών λύσεων στην κατηγορία για την επιτάχυνση της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια στους τομείς της ενέργειας και της φιλοξενίας, ανακοίνωσε σήμερα τη συνεργασία της με τη Safegrid.
Το Intelligent Grid System της Safegrid βοηθά στον εντοπισμό, την πρόβλεψη και την πρόληψη σφαλμάτων δικτύου και βελτιώνει την απόδοση του δικτύου με ασύρματους αισθητήρες άμεσης λειτουργίας και παρακολούθηση και αναλύσεις που βασίζονται σε σύννεφο που υποστηρίζονται από το Al και τη μηχανική μάθηση.
Στην καρδιά της λύσης βρίσκεται το Safegrid Analytical Engine το οποίο επιτρέπει μια λύση που “αλλάζει το παιχνίδι”.
«Το ηλεκτρικό δίκτυο της Ελλάδας θα βιώσει μια δυναμική και σημαντική τεχνολογική μετάβαση καθώς το δίκτυο θα γίνει πιο αποκεντρωμένο, ψηφιοποιημένο και θα διαδώσει περισσότερη παραγωγή και αμφίδρομες συναλλαγές. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί περισσότερα συμβάντα κλιματικής αλλαγής και απειλές για τη λειτουργία του. Το Safegrid Analytic Engine επιλύει και ανταποκρίνεται με μια ακριβή ανίχνευση AI/ML, σύστημα βασισμένο σε σύννεφο για γρήγορη αποστολή λύσεων για επίλυση λειτουργικών συμβάντων ή προληπτικές διορθωτικές ενέργειες», δήλωσε ο James McDougall, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Meraki Green Development, «εξοικονομώντας σημαντικό χρόνο και χρήμα για τους φορείς εκμετάλλευσης δικτύων διανομής».
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Meraki Green Development για να φέρουμε τις λύσεις μας στην αγορά στην Ελλάδα. Το δίκτυο στην Ελλάδα θα υποστεί σημαντικές και δυναμικές αλλαγές τα επόμενα χρόνια και πιστεύουμε ότι η τεχνολογία μας είναι κατάλληλη για να βοηθήσει στη διαχείριση και διατήρηση αυτής της εξέλιξης. Εύκολη και γρήγορη ανάπτυξη σε συνδυασμό με ανώτερη τεχνολογία για τη μέτρηση των ρευμάτων φάσης και τη λήψη μεταβατικών σημάτων σε άνευ προηγουμένου συχνότητα, παρέχοντας τάξεις μεγέθους πιο πλούσια δεδομένα από άλλες λύσεις, δημιουργώντας σε πραγματικό χρόνο ορατότητα ολόκληρου του δικτύου», δήλωσε ο Jussi Hakunti, Διευθύνων Σύμβουλος της Safegrid.