Το 2022, η Fronius επένδυσε 187 εκατομμύρια ευρώ στην επέκταση των εγκαταστάσεων  παραγωγής στο Sattledt της Αυστρίας και θα αυξήσει τις επενδύσεις σε περισσότερο από 230 εκατ. ευρώ μέσα στο 2023. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πρόσθετες γραμμές παραγωγής, καινούργιες θέσεις εργασίας και μια σταθερή παραγωγική δυναμική.
«Αυξήσαμε τη συνολική επιφάνεια των εγκαταστάσεων μας από 41.000 m² σε 69.000 m². Οι εγκαταστάσεις παραγωγής μας λειτουργούν συνεχώς στην μέγιστη παραγωγική δυναμικότητα ώστε να ανταποκριθούμε όσο καλύτερα μπορούμε στην τεράστια αύξηση της ζήτησης», αναφέρει ο Martin Hackl, Global Director Marketing and Sales, Business Unit Solar Energy της Fronius International GmbH. Η δημιουργία πρόσθετης αξίας στην Ευρώπη είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα για τη Fronius. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστούν υψηλά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας.
Νέες γραμμές παραγωγής
Η επέκταση του εργοστασίου παραγωγής στο Sattledt της Αυστρίας  έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται ήδη σε λειτουργία. Οι μετατροπείς Fronius Tauro κατασκευάζονται εκεί από τα μέσα Αυγούστου ενώ μια επιπλέον γραμμή παραγωγής για τους μετατροπείς Fronius GEN24 Plus έχει τεθεί σε λειτουργία. Ακόμα δύο καινούργιες γραμμές παραγωγής για τους μετατροπείς Fronius GEN24 Plus θα προστεθούν εντός του 2023. «Οι πρόσθετες γραμμές παραγωγής μας βοηθούν να ανταποκριθούμε στην υψηλή ζήτηση», εξηγεί ο Martin Hackl.Μεγάλη δυνατότητα παραγωγής για κάλυψη της έκρηξης της ζήτησης για Φ/Β
«Η παραγωγή στην Fronius είναι υψηλότερη από ποτέ. Το 2022 κατασκευάζαμε συνολικά σχεδόν 32.000 μετατροπείς το μήνα. Μέχρι το τέλος του 2023, το νούμερο αυτό θα είναι πάνω από 52.000 το μήνα, μια αύξηση μεγαλύτερη του 65%. Αυτό αντικατοπτρίζει μια πραγματική έκρηξη στην ζήτηση των Φ/Β. Τα φωτοβολταϊκά είναι πιο περιζήτητα από ποτέ και η ζήτηση για inverters εκτοξεύεται», λέει ο Martin Hackl.
Επενδύσεις με περιβαλλοντική βιωσιμότητα
Η επένδυση σε τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και η συνειδητή κατανάλωση πόρων είναι αρχές που έχουν εδραιωθεί βαθιά στην Fronius: Δύο δεξαμενές πάγου χρησιμοποιούνται στο εργοστάσιο παραγωγής στο Sattledt για θέρμανση το χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι. Αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο σύστημα αυτού του τύπου ψύξης-θέρμανσης στην Ευρώπη.
Ένα άλλο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι η πλήρως αυτοματοποιημένη αποθήκη υψηλής στάθμης, η οποία παρέχει χώρο για 7.000 παλέτες και 12.500 εμπορευματοκιβώτια για μικρά ανταλλακτικά.