Η πρόοδος του ΤΑΡ παρουσιάστηκε σε εκπροσώπους 50 πρεσβειών

Την πρόοδο στην κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ παρουσίασε η διοίκηση της εταιρίας και ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν, Rahman Mustafayev, σε ενημερωτική συνάντηση, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι από 50 και πλέον πρεσβείες, καθώς και του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν και πρύτανης του Διπλωματικού Σώματος στην Αθήνα τόνισε ότι ο ΤΑΡ αποτελεί τμήμα μίας τεράστιας ενεργειακής επένδυσης για τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου και ότι η υλοποίηση του ΤΑΡ είναι κομβικής σημασίας σε πολιτικό, γεωπολιτικό και επιχειρηματικό επίπεδο.
Ο διευθύνων σύμβουλος του έργου, Ian Bradshaw, σημείωσε ότι ο αγωγός ξασφαλίζει έναν από τους βασικούς στόχους της Ευρώπης, δηλαδή την ενεργειακή ασφάλεια και διαφοροποίηση. Επίσης, ανέπτυξε την πρόοδο του ΤΑΡ στις τρεις φιλοξενούσες χώρες.
Ο διευθυντής Τεχνικού Σχεδιασμού, John Haynes, παρουσίασε αναλυτικά τη διαδικασία κατασκευής του αγωγού, δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια ως απόλυτη προτεραιότητα του έργου, ενώ ο διευθυντής του ΤΑΡ για την Ελλάδα, Rikard Scoufias, εστίασε στον τρόπο με τον οποίο υλοποιείται ο ΤΑΡ στη χώρα μας, καθώς και στο πρόγραμμα κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων που σχεδίασε και εφαρμόζει.