Η Γερμανία αντεπιτίθεται στην Tesla με δικό της «Gigafactory»

Οι Γερμανοί ετοιμάζονται να ανακοινώσουν τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου κατασκευής μπαταριών λιθίου, με στόχο να ανταγωνιστούν την παραγωγή του εργοστασίου της Tesla.

H Terra E Holding καλείται να επιλέξει μια εκ των πέντε υποψήφιων τοποθεσιών στη Γερμανία ή σε κάποια γειτονική χώρα τον επόμενο μήνα που θα φιλοξενήσει το εργοστάσιο μπαταριών ισχύος 34 γιγαβατωρών, ανέφερε ο CEO, Holger Gritzka.

O πρώην δ/ντής της ThyssenKrupp βοήθησε στη δημιουργία μιας κοινοπραξίας 17 γερμανικών εταιρειών και εξασφάλισεσε την υποστήριξη της κυβέρνησης για το έργο, που θα ξεκινήσει το δ’ τρίμηνο του 2019 και θα είναι σε πλήρη λειτουργία το 2028.

Το εργοστάσιο μπαταριών αποτελεί την τελευταία μιας σειράς ενδείξεων ότι η γερμανική βιομηχανία, η ατμομηχανή της τέταρτης ισχυρότερης οικονομίας τον κόσμο, ανεβάζει ταχύτητες για ένα νέο βήμα στην επανάσταση στον τομέα της ενέργειας.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου μπορούν να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση των ροών αιολικής και ηλιακής ενέργειας στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.

Προβλέπεται επίσης ότι θα τροφοδοτούν εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αναμένεται ότι θα βγουν από τις γερμανικές γραμμές παραγωγής, από την επόμενη δεκαετία.

Η παγκόσμια δυναμικότητα παραγωγής μπαταριών θα υπερδιπλασιαστεί ως το 2021, φθάνοντας τις 278 γιγαβατώρες, από περίπου 103 στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με το Bloomberg. Οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών προϊόντων της Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της LG της Νότιας Κορέας και της Samsung SDI Co., ελέγχουν επί του παρόντος την αγορά. Η Tesla θα καταστεί ο Νο2 κατασκευαστής μπαταριών στον κόσμο, αφού ολοκληρώσει την κατασκευή του Gigafactory αξίας 35 δισ. δολαρίων, στη Νεβάδα.


Πηγή: www.newmoney.gr