Την εξαγορά της ελληνικής εταιρείας λογισμικού και εξοπλισμού για μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και άλλων ενεργειακών λύσεων Inaccess ανακοίνωσε η αμερικανική Power Factors.
Η Power Factors, παγκόσμιος πάροχος υπηρεσιών ελέγχου και διαχείρισης ενέργειας, μαζί με την Ιnaccess, το χαρτοφυλάκιο της οποίας ξεπερνάει τα 35GW με διεθνή παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες, αναμένεται να ανοίξουν τον δρόμο για καινοτόμες υπηρεσίες, μαζί με νέες πιθανές εισροές εσόδων.
Η Power Factors συνδυάζει την πολυετή τεχνογνωσία της με αυτήν της Inaccess, εταιρείας των Χρήστου Γεωργόπουλου, Γιώργου Κωνσταντουλάκη και Βασίλη Νέλλα, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη σουίτα προϊόντων για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ανταποκρινόμενες στις συνεχείς απαιτήσεις της αγοράς σε ένα δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον, οι δύο κορυφαίες εταιρείες στοχεύουν να καλύψουν όλο το φάσμα αναγκών από την ανάπτυξη πάρκων AΠΕ μέχρι την διαχείριση, συντήρηση και τον έλεγχό τους, καθώς και την εμπορία ενέργειας.
Όπως δήλωσε, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Inaccess, Κ. Χρήστος Γεωργόπουλος: «Με την ένωση αυτή αναμένεται να βελτιστοποιηθούν στο μέγιστο η διαχείριση και απόδοση των πάρκων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας καθώς θα λαμβάνονται έξυπνες αποφάσεις από δεδομένα που θα συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο».
Παράλληλα, ο Gary Meyers, Διευθύνων Σύμβουλος της Power Factors, καλωσόρισε τους νέους συναδέλφους ενώ δήλωσε ενθουσιασμένος με τον συνδυασμό των δυνάμεων των δύο εταιρειών και ανέφερε πώς η συμφωνία αυτή θα είναι καθοριστική για το μετασχηματισμό της βιομηχανίας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.