Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ), στο 8% των συνολικών εγκατεστημένων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής ανήλθε η αιολική ενέργεια στις ΗΠΑ το 2016, ξεπερνώντας οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία ΑΠΕ συμπεριλαμβανομένων και των υδροηλεκτρικών.

Συγκεκριμένα, οι ανενογεννήριες συνέσφεραν πάνω από το 1/3 των 200 GW περίπου που προστέθηκαν στην εγκατεστημένη ισχύ μετά το 2007. Πάράλληλα σύμφωνα με τα στοιχεία, πάνω από το 50% της αιολικής παραγωγής συγκεντρώνεται στις πολιτείες του Τέξας, της Αϊόβα, της Οκλαχόμα, της Καλιφόρνια και του Κάνσας.

Source: U.S. Energy Information Administration, Preliminary Monthly Electric Generator Inventory


Το 25% της συνολικής αμερικανικής αιολικής παραγωγής προέρχεται από το Τέξας, καλύπτοντας το 13% των αναγκών της πολιτείας σε ηλεκτρικό ρεύμα. Στο τέλος της έρευνας επισημαίνεται ότι, παρόλο που ο τομέας της αιολικής ενέργειας αντιπροσωπεύει περίπου το 8% της συνολικής ηλεκτροπαραγωγικής ικανότητας των ΗΠΑ, οι ανεμογεννήτριες παρείχαν ένα μικρότερο μερίδιο (5%) της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ το 2016, καθώς οι ανεμογεννήτριες διαθέτουν σχετικά χαμηλό συντελεστή χωρητικότητας.