Κρατική χρηματοδότηση ύψους 38 εκατ. δολαρίων για 28 επιλεχθέντα έργα, τα οποία αφορούν σε πρώιμο στάδιο την έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών υδρογόνου και κυψελών καυσίμου, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Rick Perry.
Ο Perry δήλωσε ότι ως ενεργειακή τεχνολογία, το υδρογόνο «θα μπορούσε να συμβάλει στην ενοποίηση όλων των άφθονων ορυκτών, πυρηνικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρας μας».
«Είναι μέρος του πολυσχιδούς ενεργειακού χαρτοφυλακίου του Υπουργείου που επικεντρώνεται στην παροχή προσιτής και αξιόπιστης ενέργειας στις αμερικανικές οικογένειες και επιχειρήσεις», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, η αξιολόγηση για το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα επικεντρώνεται σε βασικές τεχνικές προκλήσεις πρώιμου σταδίου που σχετίζονται με καταλύτες μη πολυτίμων μετάλλων, μεμβράνες κυψελών καυσίμου, αναστρέψιμες κυψέλες καυσίμου και ηλεκτρολύτες για την παραγωγή υδρογόνου, καθώς και καινοτόμες προτάσεις για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και τη μείωση του κόστους των υποδομών ανεφοδιασμού οχημάτων υδρογόνου.