Τις προοπτικές ανάπτυξης συνεργασίας στον τομέα της υδροηλεκτρικής ενέργειας διερεύνησαν η Poseidon Hydropower με την ιταλική Assoidroelectrica, στα πλαίσια συνάντησης μεταξύ των δύο εταιρειών που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της πολυκλαδικής ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στο Μιλάνο που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΣΕΒ και του ΕΒΕΑ στις 2-5 Φεβρουαρίου 2025.
H Poseidon Hydropower είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού υδροηλεκτρικών έργων στην Ελλάδα. Η εταιρεία, που με την παρούσα μορφή της δραστηριοποιείται από το 1986, ως συνέχεια της εταιρείας που ίδρυσε ο Τ. Δραμαλιώτης το 1953 στα Φάρσαλα, έχει αποκτήσει εξειδίκευση σε έργα υδραυλικής μηχανικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας, έχοντας παρουσία σε αγορές 20 χωρών, με πάνω από 800 έργα.
Ενδεικτική της έντονης εξωστρέφειας της εταιρείας είναι η διαρκής αναζήτηση για ενδιαφερόμενους επενδυτές, προκειμένου να αναπτυχθούν συνεργασίες σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ιδίως υδροηλεκτρικά έργα, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες.
Στα πλαίσια αυτά έγιναν και οι επαφές με την ιταλική Assoidroelectrica. Πρόκειται για την πιο αντιπροσωπευτική εμπορική ένωση για την υδροηλεκτρική ενέργεια στην Ιταλία και αποτελείται από παραγωγούς υδροηλεκτρικών και επαγγελματίες του κλάδου. Αριθμεί 427 μέλη, τα οποία παράγουν περίπου 4,5 δισ. kWh υδροηλεκτρικής ενέργειας το χρόνο.
Στα πλαίσια των συζητήσεων που είχαν τα στελέχη της Poseidon και της Assoidroelectrica διαφάνηκε ότι το ενδιαφέρον για ανάπτυξη συνεργασίας είναι ζωηρό και από τις δύο πλευρές, με τις μεταξύ τους επαφές να αναμένεται να συνεχιστούν και στο προσεχές μέλλον, προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθεί το περιεχόμενο της μεταξύ τους συνεργασίας.
Επιτυχημένη η επιχειρηματική αποστολή στο Μιλάνο
Οι επαφές μεταξύ Poseidon και Assoidroelectrica αποτελούν ένα χειροπιαστό αποτέλεσμα που καταδεικνύει την επιτυχία της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στο Μιλάνο. Στην αποστολή συμμετείχαν 15 ελληνικές επιχειρήσεις από τους κλάδους τροφίμων και ποτών, καλλυντικών και φαρμακευτικών προϊόντων, ενέργειας, κατασκευών και δομικών υλικών, μεταφορών και logistics. Οι συμμετέχουσες ελληνικές εταιρείες πραγματοποίησαν 90 στοχευμένες B2B συναντήσεις με 25 ιταλικές επιχειρήσεις και φορείς από τη χώρα της Μεσογείου.