Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, το έργο «Εκπόνησης Μελετών Ωρίμανσης για την κατασκευή και δημοπράτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και της επέκτασης ΧΥΤΥ Π.Ε. Λάρισας», συνολικού προϋπολογισμού 715.000,00 ευρώ.
Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει την εκπόνηση των Μελετών Ωρίμανσης για την κατασκευή και δημοπράτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και της επέκτασης του ΧΥΤΥ Π.Ε. Λάρισας στο πλαίσιο του εγκεκριμένου ΠΕΣΔΑ Θεσσαλίας (Περιβαλλοντική, Υποστηρικτικές Μελέτες, Τεχνική Προμελέτη ΜΕΑ–Οριστική ΧΥΤΥ και διακριτών τευχών δημοπράτησης για τη ΜΕΑ και το ΧΥΤΥ).
Για την κατασκευή της ΜΕΑ θα απαιτηθεί η τροποποίηση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ). Οι επιμέρους μελέτες που θα εκπονηθούν στο πλαίσιο της παρούσας είναι:
Γεωτεχνική μελέτη: Αφορά στις απαραίτητες γεωτεχνικές εργασίες του γηπέδου στο οποίο θα χωροθετηθούν οι εγκαταστάσεις.
Περιβαλλοντική μελέτη: Θα απαιτηθεί τροποποίηση της εν ισχύ απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) για τη ΜΕΑ.
Οριστική μελέτη ΧΥΤΥ: Θα απαιτηθεί εκπόνηση της οριστικής μελέτης της Κυψέλης 5 του ΧΥΤ.
Τεύχη δημοπράτησης ΧΥΤΥ: Αφορά στην εκπόνηση των τευχών δημοπράτησης για την κατασκευή των έργων, σύμφωνα με τον Ν. 4412/2016 για την δημοπράτηση του ΧΥΤΥ. ΣΑΥ–ΦΑΥ: Αφορά στη μελέτη Σχεδίου Ασφάλειας και Υγείας (ΣΑΥ) και Φακέλου Ασφάλειας και Υγείας (ΦΑΥ) του έργου του ΧΥΤΥ.
Τεχνική Προμελέτη ΜΕΑ: Αφορά στην εκπόνηση της μελέτης για την κατασκευή της ΜΕΑ. Η Τεχνική Προμελέτη για την κατασκευή της Μονάδας θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες επιμέρους μελέτες: o Η/Μ μελέτη κτιρίου και εξοπλισμού, Χημικοτεχνική μελέτη, Βιομηχανική μελέτη, Αρχιτεκτονική μελέτη, Στατική μελέτη και Τεύχη δημοπράτησης.

Για να δείτε το αναλυτικό κείμενο της απόφασης εδώ