ΕΛΠΕ: Η σερβική αγορά παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές

Για «παράδειγμα προς μίμηση στον τομέα της καταπολέμησης της παραοικονομίας και του λαθρεμπορίου καυσίμων», έκανε λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, Γρηγόρης Στεργιούλης, αναφερόμενος στη Σερβία.
Ο Γρηγόρης Στεργιούλης είχε, χθες, συνάντηση με τον υπουργό Μεταλλείων και Ενέργειας της Δημοκρατίας της Σερβίας Aleksandar Antić. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Μεταλλείων και Ενέργειας, που διανεμήθηκε από τα ΕΛΠΕ, στη συνάντηση επισημάνθηκε ότι τα μέτρα κατά του λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών συνέβαλαν στην επιτυχή λειτουργία των εταιρειών στην πετρελαϊκή αγορά, ενώ τονίστηκε ακόμη η βούληση να συνεχιστεί η προσπάθεια στο μέλλον και να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο περιβάλλον και μια ρυθμισμένη αγορά.
Επίσης ο κ. Antić αναφέρθηκε συνολικά στα σχέδια της χώρας του στον τομέα της Ενέργειας και στην υλοποίηση νέων έργων υποδομής, γεγονός που – όπως είπε – δίνει τη δυνατότητα για περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου ΕΛΠΕ στη Σερβία. Από την πλευρά του, ο κ. Στεργιούλης υπογράμμισε τη σταθερή βούληση του Ομίλου να δραστηριοποιηθεί σε όλο το φάσμα των ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών, προσθέτοντας πως η σερβική αγορά παρουσιάζει σημαντικές δυνατότητες και προοπτικές.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση δεκαπέντε ετών παρουσίας της «EKO Serbia» στην αγορά της χώρας. Στο διάστημα αυτό η εταιρεία έχει προχωρήσει σε επενδύσεις άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά, ενώ απασχολεί περισσότερους από 700 εργαζόμενους μέσω δικτύου 53 σταθμών ανεφοδιασμού που εξυπηρετούν τουλάχιστον 1.000.000 καταναλωτές κάθε μήνα.
«Τα ΕΛΠΕ αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους ενεργειακούς Ομίλους στη ΝΑ Ευρώπης και εγγυώνται την ενεργειακή ασφάλεια σε όλες τις χώρες, όπου δραστηριοποιούνται. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία για επένδυση στον ενεργειακό τομέα της Σερβίας» επεσήμανε ο κ. Στεργιούλης σε συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι, στην οποία μετείχαν επίσης ο γενικός διευθυντής Εγχώριας και Διεθνούς Εμπορίας του Ομίλου Ρομπέρτο Καραχάννας και ο διευθύνων σύμβουλος της Eko Serbia Vuk Radović και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με συνεχείς επενδύσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες, η εταιρεία θα ενισχύσει τη θέση της, ως μια καινοτόμα και ηγέτιδα ενεργειακή δύναμη.

Πηγή: www.insider.gr