Η Cenergy Holdings ανακοίνωσε σήμερα ότι η Scottish & Southern Electricity Network (“SSEN“), εταιρεία μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Σκωτία, επέλεξε την Ελληνικά Καλώδια (Hellenic Cables) για την προμήθεια υποβρυχίων καλωδίων μέσης τάσης τα οποία θα αντικαταστήσουν ήδη υπάρχοντα που διασυνδέουν νησιωτικές κοινότητες της Σκωτίας. 
Η SSEN κατέχει και διαχειρίζεται το υποθαλάσσιο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας 11 kV και 33 kV της Βόρειας Σκωτίας, συνολικού μήκους 440 χλμ. Οι έλεγχοι ρουτίνας που διενήργησε η εταιρεία υπέδειξαν ότι ένα ποσοστό των καλωδίων αυτών πρέπει να αντικατασταθεί μέχρι το 2023 λόγω παλαιότητας.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Hellenic Cables θα προμηθεύσει περίπου 90 χλμ. υποβρύχιων καλωδίων 11 kV και 33 kV με ενσωματωμένες οπτικές ίνες καθώς και τα σχετικά παρελκόμενα όπως συνδέσμους μετάβασης για τη σύνδεση των ηλεκτρικών πόλων και των οπτικών ινών των υποβρυχίων καλωδίων με τα αντίστοιχα χερσαία καλώδια του δικτύου καθώς και επισκευαστικούς συνδέσμους.
Τα καλώδια θα παραχθούν στο εργοστάσιο της Hellenic Cables, στην Κόρινθο κατά το δεύτερο ήμισυ του 2020. Με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, τελευταίας τεχνολογίας εγκαταστάσεις και την εφαρμογή βέλτιστων εργασιακών πρακτικών, το εργοστάσιο αυτό μπορεί να κατασκευάσει από τα μεγαλύτερα συνεχόμενα μήκη υποβρυχίων καλωδίων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σχετικά με την Scottish & Southern Electricity Networks
Η εταιρεία Scottish & Southern Electricity Networks (SSEN) αποτελεί το εμπορικό όνομα των εταιρειών Scottish and Southern Energy Power Distribution Limited, Scottish Hydro Electric Transmission PLC, Scottish Hydro Electric Power Distribution PLC (SHEPD) και Southern Electric Power Distribution PLC και που είναι μέρος του ομίλου εταιρειών της SSE PLC.
Πρόκειται για μία από τις δύο εταιρείες ενέργειας στη Μεγάλη Βρετανία που παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα η SSEN διαχειρίζεται δύο δίκτυα διανομής και ένα δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Η εταιρεία διαχειρίζεται δύο από τις δεκατέσσερις άδειες διανομής στη Μεγάλη Βρετανία. Τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρισμού της εταιρείας μεταφέρουν ηλεκτρική ενέργεια σε πάνω από 3,7 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις στα βόρεια της Κεντρικής Ζώνης της Σκωτίας, καθώς και στην Κεντρική Βόρεια Αγγλία (www.ssen.co.uk).