Σε 30 δισ. ευρώ θα ανέλθουν οι επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας της Χώρας μας, κατά τα επόμενα 10 χρόνια! Η ηλιακή ενέργεια, το φυσικό αέριο και η αιολική ενέργεια αναδεικνύονται, έτσι, σε κύριο πυλώνα της ενεργειακής πολιτικής της Χώρας, αλλά και της αναπτυξιακής της προοπτικής.
Η προκύπτουσα ασφαλιστέα ύλη είναι, επομένως, πολύ μεγάλη και προέχει να αποτελέσει σημαντικό πεδίο ενδιαφέροντος, τόσο των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, όσο και των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών της αγοράς μας.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών επαναλαμβάνει το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλίσεων Φωτοβολταϊκών Συστημάτων και Εγκαταστάσεων, προς όφελος της τεχνογνωσίας των διοικητικών στελεχών και των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, με κύριο «γνώμονα» τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης των εν λόγω ασφαλιστικών εργασιών και των σημαντικότατων ευκαιριών πωλήσεών τους.
Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη, 22 και 23 Απριλίου 2019 και ώρες 15:00 – 19:50 στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος).
Συνοπτική θεματολογία
α. Περιγραφή της αγοράς φωτοβολταϊκών συστημάτων και εγκαταστάσεων
β. Περιγραφή βασικών στοιχείων ηλεκτρισμού
  1. Τάση και ένταση η/ρ, αντίσταση
  2. Συνεχές και εναλλασσόμενο η/ρ
  3. Γείωση
γ. Περιγραφή φ/β εγκαταστάσεων
  1. Σταθερές και κινητές βάσεις
  2. Τι είναι το inverter, το string και ο μετασχηματιστής
δ. Περιγραφή μέτρων προστασίας και διαδικασίες έναντι ηλεκτρικών βλαβών
  1. Γειώσεις και αντικεραυνικές προστασίες
  2. Επιτηρητής φάσεων
ε. Περιγραφή μέτρων πυροπροστασίας και προστασίας έναντι κλοπής
στ. Πιθανότερες αιτίες ζημιών
  1. Μη εφαρμογή προληπτικών μέτρων
  2. Κακή μελέτη
  3. Κακή γείωση
ζ. Σπουδαία παραδείγματα ζημιών και ανάλυση των αιτιών τους
η. Φαινόμενο P.I.D.
  1. Περιγραφή
  2. Αιτίες που το προκαλούν
  3. Μέθοδοι θεραπείας φαινομένου
θ. Παρουσίαση μεθόδων και οργάνων ελέγχου φ/β εγκαταστάσεων και αξιολόγηση
ι. Βασικά στοιχεία ανάληψης κινδύνου
  1. Αριθμός και θέσεις inverters
  2. Συγκέντρωση κινδύνου
  3. Χρόνος παράδοσης inverters
  4. Panels
ια. Παραδείγματα κακής ποιότητας φ/β εγκαταστάσεων
ιβ. Υπολογισμός απώλειας κερδών
  1. Μηνιαία κατανομή παραγωγής
  2. Συγκριτικά μεγέθη τηλεμετρίας
  3. Μέσες παραγωγές ανά είδος φ/β εγκατάστασης
ιγ. Στοιχεία ελέγχου και συντήρησης φ/β εγκατάστασης
  1. Το συμβόλαιο συντήρησης φ/ε, δομή και προβλέψεις
ιδ. Στοιχεία υπολογισμού παλαιότητας εξοπλισμού φ/ε
ιε. Ανάλυση Όρων Ασφαλιστηρίων Συμβολαίων
  1. Ασφαλιστική κάλυψη Κερδών και υλικών εντός εγγύησης
  2. Ο όρος 72 ωρών
  3. Εξαιρέσεις και διαπραγματευόμενοι κίνδυνοι
ιστ. Σύνοψη της διαδικασίας ασφάλισης φωτοβολταϊκών συστημάτων και εγκαταστάσεων
ιζ. Οφέλη εκ της ασφάλισης, επιχειρηματολογία ανάπτυξης εργασιών και επισκόπηση
Σε ποιους απευθύνεται, πρωτίστως
α. Διοικητικά Στελέχη Ασφαλιστικών Εταιρειών και Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης που εργάζονται σε τομείς Γενικών Ασφαλίσεων και επιθυμούν να διευρύνουν, να εμπλουτίσουν ή να εξειδικεύσουν την τεχνογνωσία τους στις Ασφαλίσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων και εγκαταστάσεων.
β. Ειδικότερα, Διοικητικά Στελέχη Ασφαλιστικών Εταιρειών και Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, που εργάζονται στους τομείς Ασφαλίσεων φωτοβολταϊκών συστημάτων και εγκαταστάσεων και επιθυμούν να επικαιροποιήσουν και να εξειδικεύσουν περαιτέρω την τεχνογνωσία τους επί του αντικειμένου αυτού.
γ. Πραγματογνώμονες, P & C Underwriters και Διακανονιστές Ζημιών που απασχολούνται στους τομείς Ανάληψης Κινδύνων και ασκούν καθήκοντα εκτίμησης και τιμολόγησής τους, καθώς και στους Κλάδους Ζημιών, όπου διαχειρίζονται θέματα μείωσης της ζημίας και επανείσπραξής της (Claims Managers, Adjusters και Handlers).
δ. Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων, που σχεδιάζουν την είσοδο τους στην αγορά των ασφαλίσεων φωτοβολταϊκών συστημάτων και εγκαταστάσεων ή επιθυμούν να αξιοποιήσουν ακόμη πιο πολύ τις μεγάλες ευκαιρίες της, δια της απόκτησης της κατάλληλης τεχνογνωσίας.
ε. Στελέχη Πωλήσεων, Marketing, Αναλογιστικών Τομέων και Εκπαίδευσης Ασφαλιστικών Εταιρειών και Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης που σχεδιάζουν, προωθούν ή διδάσκουν Ασφαλιστικά Προϊόντα και, επομένως, τις Ασφαλίσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων και εγκαταστάσεων.
στ. Στελέχη Τραπεζών που χειρίζονται ασφαλιστικά θέματα και θέματα χρηματοδότησης επενδύσεων σε φωτοβολταϊκά συστήματα και εγκαταστάσεις.
ζ. Επενδυτές και ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών συστημάτων και εγκαταστάσεων, καθώς και κατασκευαστές και ηλεκτρολόγους συντήρησης φ/β «πάρκων», που επιθυμούν να εκσυγχρονίσουν και να εξειδικεύσουν περαιτέρω την τεχνογνωσία τους ή να θωρακίσουν τα εν λόγω «πάρκα» έναντι κινδύνων.
η. Όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν στα θέματα φ/β και εν γένει ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
Προνομιακές παροχές
Παρέχονται έκπτωση προεγγραφής 30%, έκπτωση 50% στα Μέλη της EIAS ALUMNI SOCIETY και ειδικές εκπτώσεις υπέρ των Μελών του Ινστιτούτου.
Δείτε περισσότερα εδώ