Το πρώτο φωτοβολταϊκό πάρκο που κατασκευάζεται από ΔΕΥΑ σε πανελλαδική κλίμακα εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου στο Κιλελέρ. Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Ολοκληρωμένη διαχείριση ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στις υποδομές ύδρευσης της ΔΕΥΑ Κιλελέρ – Ανάπτυξη Φωτοβολταϊκού σταθμού», συνολικού προϋπολογισμού 845.000€ (συν ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κιλελέρ, το επιδοτήθηκε σε ποσοστό 100% από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Ο φωτοβολταϊκός σταθμός, ισχύος 999kWp, έχει εγκατασταθεί εντός γεωτεμαχίου, περίπου 20 στρεμμάτων της Δημοτικής Ενότητας Πλατυκάμπου με σκοπό τον εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό των ηλεκτρικών καταναλώσεων της ΔΕΥΑ Κιλελέρ (με σύμβαση 25ετούς διάρκειας). 
Συγκεκριμένα, το έργο εκτιμάται ότι θα μειώσει το λειτουργικό κόστος ενέργειας κατά περίπου κατά 52%, δηλαδή κατά ποσό 190.000 ευρώ το χρόνο, καθώς και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO₂) κατά περίπου 1.685 τόνους το χρόνο.  
Το έργο εγκαινιάστηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χρήστο Κέλλα.
Από πλευράς του Δήμου Κιλελέρ, ο Δήμαρχος, κ. Θανάσης Νασιακόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κιλελέρ, κ. Αχιλλέας Βαρδακούλης συνοδεύονταν από αντιδημάρχους, εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους, υπηρεσιακούς παράγοντες και πρόεδρους Κοινοτήτων του Δήμου Κιλελέρ.