Η Leapmotor International αποστέλλει την πρώτη παρτίδα ηλεκτρικών οχημάτων Leapmotor από την Κίνα στην Ευρώπη αυτόν τον μήνα. Τα ηλεκτρικά οχήματα C10 και T03 έχουν αναχωρήσει για την Ευρώπη, σηματοδοτώντας μια σημαντική στιγμή για την κοινοπραξία καινοτομίας.
Η εταιρεία, που λειτουργεί υπό την ηγεσία της Stellantis, θα προσφέρει τα ηλεκτρικά οχήματα C10 και T03 σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες από τον Σεπτέμβριο, με στόχο τη δημιουργία 200 σημείων πώλησης για τα οχήματα Leapmotor στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2024. Σκοπεύει επίσης να επεκτείνει τη διάθεση των προϊόντων της στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και τη Νότια Αμερική έως τα τέλη του 2024.
Η πρώτη αποστολή περιλαμβάνει τα ηλεκτρικά οχήματα C10 SUV και T03, τα οποία έχουν ήδη φτάσει σε διάφορα ευρωπαϊκά λιμάνια, υποδεικνύοντας μια σημαντική πρόοδο στην κοινή προσπάθεια των δύο εταιρειών στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Τα μοντέλα C10 και T03 είναι εξοπλισμένα με προηγμένη τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων, προσφέροντας υψηλή απόδοση, αποδοτικότητα και αυτονομία, όπως δήλωσε η Stellantis. Η Leapmotor αναγνωρίζεται ως η τέταρτη μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία νέων ενεργειακών οχημάτων (NEV) με βάση τις πωλήσεις τον Ιούνιο του 2024.
Αξιοποιώντας τα δίκτυα διανομής της Stellantis, η Leapmotor International σχεδιάζει να αυξήσει τα σημεία πώλησης σε 500 έως το 2026, από τα 200 που προβλέπει για το τέλος του 2024. Η εταιρεία σκοπεύει να λανσάρει τουλάχιστον ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο τα επόμενα τρία χρόνια.
Το C10 είναι το πρώτο παγκόσμιο προϊόν της Leapmotor, κατασκευασμένο σύμφωνα με διεθνή πρότυπα σχεδίασης και ασφάλειας. Εδράζεται στην αρχιτεκτονική τεχνολογίας LEAP3.0, που έχει αναπτυχθεί από την Leapmotor, και περιλαμβάνει έξυπνη ηλεκτρική τεχνολογία όπως κεντρική ενσωματωμένη ηλεκτρονική και ηλεκτρική αρχιτεκτονική, τεχνολογία κυψέλης σε πλαίσιο (CTC) και έξυπνο πιλοτήριο. Είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο οικογενειακό όχημα κατηγορίας D, προσφέροντας μια premium εμπειρία οδήγησης με αυτονομία 420 χλμ WLTP, ενώ πληροί το πρότυπο αξιολόγησης 5 αστέρων ENCAP, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Μετά την κατάκτηση του «2023 International CMF Design Award» για την τεχνολογική και αισθητική σχεδίασή του, το C10 έλαβε πρόσφατα το Χρυσό Βραβείο 2024 από τα French Design Awards (FDA) και το Χρυσό Βραβείο 2024 από τα US MUSE Design Awards.
Το Leapmotor T03 είναι ένα μικρό πεντάθυρο αστικό αυτοκίνητο κατηγορίας Α, με εσωτερικό χώρο τουλάχιστον κατηγορίας Β. Είναι κομψό και ευχάριστο στην οδήγηση, με αυτονομία 265 χλμ. WLTP. Αξιολογήθηκε ως το Νο 1 στη μελέτη αρχικής ποιότητας JD Power στην κατηγορία των μικρών BEV οχημάτων.
Η Leapmotor ιδρύθηκε το 2015 και ειδικεύεται στα ηλεκτρικά οχήματα (EV). Ο ιδρυτής της, Zhu Jiangming, είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός με περισσότερα από 30 χρόνια τεχνικής εμπειρίας. Η εταιρεία εδρεύει στο Hangzhou της επαρχίας Zhejiang και η δραστηριότητά της περιλαμβάνει τον σχεδιασμό ηλεκτρικών οχημάτων, έρευνα και ανάπτυξη, κατασκευή ηλεκτρικών κινητήρων και μπαταριών, καθώς και λύσεις δικτύωσης οχημάτων που βασίζονται στο cloud computing. Το 2023, η Stellantis επένδυσε στην Leapmotor. Στις αρχές Μαΐου 2024, η Stellantis και η Leapmotor ίδρυσαν μια κοινή επιχείρηση, την Leapmotor International BV, για να εξερευνήσουν την διεθνή αγορά.
Η Stellantis είναι μια από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως και στοχεύει στην παραγωγή καθαρής, ασφαλούς και οικονομικά προσιτής ελευθερίας μετακίνησης για όλους. Είναι γνωστή για το πλούσιο χαρτοφυλάκιο εμβληματικών και καινοτόμων εμπορικών σημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, FIAT, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram, Vauxhall, Free2move και Leasys. Η Stellantis υλοποιεί το Dare Forward 2030, ένα φιλόδοξο στρατηγικό σχέδιο που έχει αναλάβει να γίνει ηγέτης τεχνολογίας μηδενικής κινητικότητας με καθαρό άνθρακα έως το 2038, μειώνοντας τις εκπομπές στο ελάχιστο και προσθέτοντας αξία σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Πηγή: politic.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ