Σε διαγωνισμό προϋπολογισμού 4,95 εκατ. ευρώ προχωρά ο ΑΔΜΗΕ για εγκαταστάσεις στο ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου. Αναλυτικότερα, το αντικείμενο της εργολαβίας αφορά την εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός ολοκληρωμένου ψηφιακού συστήματος προστασίας, ελέγχου, μετρήσεων, σημάνσεων και επικοινωνίας με το ΚΕΕ στο χώρο του ΚΥΤ στον Άγιο Στέφανο, Αττικής.
Οι εργασίες που πρόκειται να υλοποιηθούν αναφέρονται συνοπτικά παρακάτω:
  1. Μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού ελέγχου, προστασίας, μετρήσεων, σημάνσεων 400kV,150kV και των 30kV εντός των υφιστάμενων οικίσκων.
  2. Μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση των κεντρικών συστημάτων του ΨΣΕ για την εποπτεία και τον έλεγχο του συνόλου του εξοπλισμού εντός του υφιστάμενου Κτιρίου Ελέγχου.
  3. Μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση καλωδίων από τον εξοπλισμό του ψηφιακού συστήματος προς τον αντίστοιχο εξοπλισμό της αυλής.
  4. Μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση των οπτικών ινών σύνδεσης μεταξύ των πινάκων προστασίας εξοπλισμού 400kV, 150kV και 30kV και του κεντρικού εξοπλισμού SCADA, που θα έχει εγκαταστήσει στο υφιστάμενο κτίριο Ελέγχου και θα τις συνδέσει εκατέρωθεν.
  5. Μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση καλωδίων για τη σύνδεση μεταξύ υφιστάμενων εγκαταστάσεων ΣΡ και νέου εξοπλισμού. Θα χρησιμοποιηθούν οι υφιστάμενοι βρόχοι ΣΡ και θα αντικατασταθούν τα καλώδια από τα τοπικά κυτία διασύνδεσης στους οικίσκους και στην αίθουσα ελέγχου μέχρι τους πίνακες του εξοπλισμού
  6. Μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση καλωδίων για τη σύνδεση μεταξύ ΜΣ τάσεως, εντάσεως και λοιπού εξοπλισμού (πχ μετρητών).
  7. Μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση καλωδίων για τη σύνδεση μεταξύ υφιστάμενων εγκαταστάσεων ΕΡ και νέου εξοπλισμού. Θα χρησιμοποιηθούν οι υφιστάμενοι βρόχοι ΕΡ και θα αντικατασταθούν τα καλώδια από τα τοπικά κυτία διασύνδεσης στους οικίσκους και στην αίθουσα ελέγχου μέχρι τους πίνακες του εξοπλισμού.
Επίσης μέρος του έργου είναι η διασύνδεση των νέων καλωδίων ελέγχου και προστασίας στα επιμέρους στοιχεία των υφιστάμενων πυλών του πρωτεύοντος εξοπλισμού καθώς και η προμήθεια του εξοπλισμού επικοινωνίας με το ΚΕΕ (συμπεριλαμβανόμενης και της σχετικής εκπαίδευσης). Οι συγκεκριμένες εργασίες σύνδεσης με τον εξοπλισμό ισχύος και προμήθειας της συσκευής επικοινωνίας με το ΚΕΕ αποτελούν αντικείμενο προαίρεσης.
Λήξη προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών: ορίζεται η 03η Οκτωβρίου 2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00 μ.μ.
Ηλεκτρονική αποσφράγιση προσφορών: ορίζεται η 3η Οκτωβρίου 2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00 μ.μ.