Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, ο πρόεδρος κ. Μανόλης Παναγιωτάκης, γνωστοποίησε το σχέδιο της Επιχείρησης για επαναπροκήρυξη διαγωνισμού με σκοπό την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, σε Μεγαλόπολη και Μελίτη.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, ο κ. Παναγιωτάκης ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ πως θα επαναπροκηρυχθεί, κατά πάσα πιθανότητα, ο διαγωνισμός, με καταληκτική ημερομηνία της διαδικασίας την 8η Μαίου, όταν έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των Μετόχων.
Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι ο Πρόεδρος κσι Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ δεν διευκρίνισε ποια μορφή θα προσλάβει η νέα διαδικασία, αλλά και ούτε και το αν θα υπάρξει νέα αποτίμηση των μονάδων που τίθενται προς πώληση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΔΕΗ προσανατολίζεται να αποδέχθεί τον προτεινόμενο όρο του SPA για την καθιέρωση μεταβατικού διετούς μηχανισμού επιμερισμού κερδών – ζημιών μεταξύ της δημόσιας επιχείρησης και των αγοραστών.
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται, μέσω τηλεδιάσκεψης, οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp), όπως διευκρινίζουν στελέχη του ΥΠΕΝ.